V korak z mladimi.

V Vatikanu potrdili veljavnost škofijskega postopka za priznanje svetosti Andreja Majcna

Vrhovni postulator salezijanske družbe Pierluigi Cameroni je inšpektorju Marku Košniku, vicepostulatorju Alojziju Slavku Snoju, vsem članom salezijanske družine in prijateljem don Boska v Sloveniji sporočil veselo novico, da so v Vatikanu potrdili veljavnost škofijskega postopka za beatifikacijo in kanonizacijo Božjega služabnika Andreja Majcna.

Kongregacija za zadeve svetnikov je na rednem zasedanju 23. oktobra 2020 po preučitvi obsežne dokumentacije o življenju in krepostih Božjega služabnika Andreja Majcna, duhovnika Družbe sv. Frančiška Saleškega, skrbno zbrane v škofijskem postopku, potrdila veljavnost tega postopka. Dokument je podpisal novi prefekt Kongregacije za zadeve svetnikov msgr. Marcello Semeraro, novoimenovani kardinal.

Vrhovni postulator Pierluigi Cameroni ob tem dodaja, da je to »velik dosežek, sad strokovno in predano opravljenega dela v škofijski fazi postopka.« Posebej se zahvaljuje vicepostulatorju Alojziju Slavku Snoju in vsem sodelavcem, ki so na različne načine prispevali k temu, da bi Andrej Majcen v Cerkvi tudi uradno postal zgled krščanskega življenja in delovanja.

Tudi vicepostulator dr. Alojzij Slavko Snoj se veseli lepega sporočila iz Rima in se zahvaljuje Bogu in vsem sodelavcem, ki so prispevali svoj delež. Vse še naprej vabi k goreči molitvi za priprošnjo Andreja Majcna. Postopek za priznanje svetništva namreč teče dalje. Potrebno je pripraviti t. i. Positio, vrhovni postulator pa bo Kongregacijo za zadeve svetnikov zaprosil za imenovanje voditelja »rimskega« postopka.

Morda vas zanima tudi