V korak z mladimi.

Več kot zmagovalci

20 let društva Salezijanski mladinski center Sevnica

V Kulturnem domu Sevnica je 17. 11. 2018 potekala slovesnost ob 20. obletnici društva Salezijanski mladinski center Sevnica. Polna dvorana obiskovalcev, sedanjih in nekdanjih animatorjev, staršev in prijateljev SMC Sevnica je prisluhnila bogatemu programu, ki so ga pripravili animatorji, pevske zasedbe in bend SMC Sevnica. Program je povezoval Luka Gošek, ki je tudi predstavil programe SMC Sevnica.

Na odru se je zvrstilo kar nekaj pomembnih govornikov, ki so si podajali besede zahval in voščil z dobrimi željami. Najbolj korenito in poglobljeno je bilo pričevanje nekdanjega udeleženca, animatorja in sodelavca SMC Sevnica Matjaža Travna, ki je segel v daljno preteklost te lepe zgodbe, ko so salezijanci leta 1907 prišli na Radno. Zgodovinski oris se mu je ustavil ob lastni izkušnji in doživetjih v 90. letih prejšnjega stoletja, ko se je začelo ponovno organizirano salezijansko mladinsko delo v Sevnici. Ob skupni rasti je poudaril vrednote, ki so ga izoblikovale po don Boskovem zgledu: krščanska pokončnost, narodna zavest in človeška solidarnost.

Sedanja predsednica društva SMC Sevnica Maja Zelič se je zahvalila vsem dosedanjim voditeljem za uspešno delo, animatorjem in sodelavcem za sodelovanje ter Občini Sevnica in salezijancem za pomoč in podporo. Manjkala ni niti zahvala mnogim dobrotnikom ter tihim podpornikom in molivcem.

Župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk je poudaril prostovoljsko delovanje animatorjev. Poslanstvo bo uspešno, če bo še naprej temelj delovanja prostovoljstvo in solidarnost. SMC Sevnica razvija drugačno okolje in način druženja, ki je za mlade prava šola za nadaljnje življenje. Tudi zaradi tega svojega posebnega delovanja je že dvakrat prejel občinsko priznanje.

Salezijanski inšpektor Marko Košnik je med drugim izpostavil poslanstvo salezijanskega mladinskega centra. Po don Boskovi karizmi, ki je v Sevnici močno ukoreninjena, je SMC namenjen mladim. In prav ti mladi so novi, živ, svež in vesel obraz sodobne Cerkve.

Večer se je nadaljeval s koncertom sodobne krščanske glasbe z rokovskim pridihom, ki sta ga izvedla bend SMC Sevnica in gost Odkloplen Grega in v dvorano pognala mladostno razpoloženje, da je bilo kar težko obsedeti na sicer udobnih stolih.

Za zaključek so se na odru zbrali sedanji animatorji in sodelavci SMC Sevnica z novim vodjem salezijancem Matildom Domićem ter se z molitvijo in pesmijo zahvalili Gospodu za prehojenih 20 in več let čudovite salezijanske pedagoške, pastoralne in duhovne zgodbe, ki se je v Sevnici utelesila v Salezijanskem mladinskem centru. Po končani slovesnosti se je druženje nadaljevalo ob obloženih mizah in veselem klepetu vseh navzočih.

Morda vas zanima tudi