V korak z mladimi.

Vezilo 2019 tudi na plakatu

»Svetost je med nami, je nekaj dejanskega, konkretnega, mogočega … Ni nekaj neobveznega, ki vključuje le nekatere,« piše vrhovni predstojnik Ángel Fernández Artime v predstavitvi Vezila za leto 2019. V pričakovanju videa in celotne predstavitve, ki bosta, tako kot po navadi, na voljo ob Novem letu, je bil danes objavljen uradni plakat Vezila, ki vizualno vabi in spodbuja h klicu svetosti za vse.

Po štirih letih, ko so plakat pripravljali razni ilustratorji, je letos v središču realna podoba: fotografski posnetek. Fotografija ne predstavlja delo profesionalnih fotografov, temveč posnetek pametnega telefona, sad potrošništva, ki ga ima tako rekoč vsak mladi, kjerkoli na svetu, pripadnik katerekoli kulture ali tradicije, in z njim ovekoveči ter deli vsakodnevne trenutke življenja. To konkretizira tudi izraz »za vse«.

Na fotografiji, ki je pravi selfi, so vrhovni predstojnik, sestra Hčere Marije Pomočnice ter mladi in mladi odrasli, kakršne srečujemo po naših oratorijih. Fotografijo prekriva evangeljski stavek in naslov s podobo svetniškega sija.

Povzeto po ANS

Morda vas zanima tudi