V korak z mladimi.

Vietnamski misijonar Vincent končno v Sloveniji

Slovenska trojica 152. salezijanske misijonske odprave na svojem mestu

Salezijanska skupnost na Rakovniku je 14. julija 2022 kljub počitniškim pastoralnim obveznostim sprejela zadnjega od treh mladih salezijanskih misijonarjev, ki jih je vrhovni prestojnik salezijancev v 152. misijonski odpravi 2021 dodelil slovenski salezijanski inšpektoriji.

To je salezijanec Vincent Le Trung Thanh iz “Majcnovega” Vietnama. Med vsemi se ga je verjetno najbolj razveselil njegov rojak Joseph Hguyen Hau Duc, prav tako misijonar v naši inšpektoriji. Kljub omejitvam zaradi koronavirusnih omejitev in še težjih birokratskih zagonetk, ki so Vincenta kar leto dni zadrževale pri njegovi uresničitvi misijonske želje, ni izgubil volje in vere, da pride v Majcnovo domovino poživljat in oznanjat veselo novico.

Seveda mu želimo Božjega blagoslova in sobratske odprtosti, da se bo lahko vključil v naše okolje in ga bogatil s svojim zgledom don Boskovega sina in Jezusovega apostola.

P. S. Vrhovni predstojnik je bil do slovenske salezijanske inšpektorije velikodušen tudi v letošnji misijonski odpravi … več sledi kmalu …

Morda vas zanima tudi