V korak z mladimi.

Vietnamski misijonarji odhajajo v svet

Izmed 23 novih misijonarjev 152. salezijanske misijonske odprave jih sedem prihaja iz Vietnama. Zaradi covida-19, ki trenutno kroji razmere v svetu, se niso mogli vsi zbrati v Valdoccu na tradicionalni podelitvi misijonskih križev.

Inšpektor vietnamske inšpektorije, Barnabas Le An Phong, je zato 15. novembra v kapeli inšpektorialnega centra v največjem vietnamskem mestu daroval sveto mašo za sedem vietnamskih mladih salezijancev, ki odhajajo v misijone na različne konce sveta. Pri slovesnosti so bili navzoči sobratje inšpektorialne skupnosti in skupnosti Tan Cang ter sorodniki in domači letošnjih vietnamskih misijonarjev.

Dva misijonarja sta dan za tem že odpotovala in srečno prispela v Sudan. Druga dva, Vincent Trung in Joseph Nguyen, prihajata k nam v Slovenijo, domovino Andreja Majcna, ki je kot salezijanski misijonar prišel v Vietnam leta 1975 in postal pionir salezijanskega dela v tej azijski deželi. Trije mladi sobratje pa odhajajo v Demokratično Republiko Kongo.

Prosimo, da smo še naprej povezani v molitvi, da bi bili mladi salezijanci vedno navdušeni nad svojim misijonskim poklicem in se posvetili služenju ljudem v krajih, kamor so poslani, da bi vedno več ljudi, zlasti mladih, lahko spoznalo Boga in goreče živelo vero.

Povzeto po: www.bosco.link

Morda vas zanima tudi