V korak z mladimi.

Vikend športnih animatorjev

V petek 21.10. smo se zbrali na prvem vikendu za športne animatorje v Želimljah. Po delanju reklame se nas je udeležilo kar nekaj animatorjev.

Po prihodu je sledila večerja, ki nam je dala moči za spoznavni večer. Ker je bil celoten vikend športno obarvan, je tudi spoznavni večer minil v aktivnem stilu. Po tem, ko smo se poznali je sledil kratek nagovor salezijanca Boštjana Jamnika, ki nam je povedal osnove športa pri salezijancih.

V soboto smo zjutraj seveda imeli jutranjo telovadbo. Ta je bila prirejena zgodnji uri. Po zajtrku smo gostila gosta Roka Rojkota in Majo Kavčič. Z nami sta podelila svoje izkušnje v salezijanskem športu in kaj jima je to dalo za življenje. Popoldne je bilo obarvano v znamenju iger z žogo. Nogomet, odbojka, košarka, vse to se je igralo. Nato je sledil praktičen del športnega izobraževanja. Kineziolog nam je predstavil potek treninga in kaj čemu služi. Ker je moč kosila že začenjala pojenjati, je bil čas za nov obrok-večerjo. Oktobrski dnevi so že hitro temni, kar smo izkoristili za nočno igro. Sledila je molitev, ki jo je vodil salezijanec Jure Babnik.

Za konec polne sobote je bilo na vrsti še druženje pred spanjem, kjer se je pogovarjalo, pelo, igralo tarok in še mnogo drugega. V nedeljo smo kot dan prej imeli jutranjo telovadbo, ki je bila malenkost blažja in krajša, kot v soboto. Sledil je zajtrk in nato osebno delo. Vsak pri sebi je razmislil, kaj je pridobil, doživel čez vikend. Evalvacija je stvar, ki nam nikoli ne uide in tako je bilo tudi tokrat. Še ena stvar, ki je neizogibna je pospravljanje. Pospravilo smo celotno hišo in se potem pripravila na sveto mašo. To smo imeli v cerkvi v Želimljah. Bila je res lepa in tam smo se zahvalili za celoten vikend, za vse kar smo doživeli. Bog nas je spremljal ves čas in še vedno nas. Po sveti maši smo se odpravili še na grob k salezijancu Matildu Domiću, ki je res živel za šport in mlade. Smo zmolili na njegovem grobu in se odpravili na kosilo.

Po kosilu se je bilo potrebno posloviti in prvi vikend za športne animatorje je bil uspešno končan. Zahvala gre še kuharju, Ivanu Ključevšku, ki nam je res odlično kuhal in salezijancema Boštjanu Jamniku in Juretu Babniku, ki sta aktivno sodelovala in podpirala pripravo in izvedbo vikenda. Zahvala gre tudi Robinu Ulagi, ki je bil šef vikenda. Na koncu pa zahvala vsem, ki ste se tega vikenda udeležili in s tem dali priložnost nečemu novemu.

Mitja P.

Morda vas zanima tudi