V korak z mladimi.

Vikend za družine po salezijansko!

Začeli so se ob 200-letnici don Boskovega rojstva, od takrat pa postali že skoraj tradicionalni: salezijanski vikendi za družine. Prvi izmed dveh letošnjih terminov je potekal ta konec tedna na Bledu.

Dvanajst družin z različnih koncev Slovenije je razmišljalo ob geslu »Kje sem in kam grem?« Staršem so v treh sklopih spregovorili salezijanec Peter Pučnik, sestra HMP Martina Golavšek in salezijanca sotrudnika, zakonca Natalija in Tilen Mlakar.

Peter je starše nagovoril s tremi nenavadnimi simboli za Jezusov izrek: »Jaz sem pot, resnica in življenje,« ki so jim pomagali razmišljati o njihovem trenutni situaciji v življenju. S. Martina se je z njimi spraševala, kam grejo v življenju in katere ovire ter skušnjave jih odvračajo, da bi svoj cilj dosegli. Natalija in Tilen pa sta jih spodbudila, da si za svoje življenje zastavijo konkretne cilje in sklepe.

Za otroke so medtem skrbeli animatorji pod vodstvom s. Barbare Poredoš, ki so jim prav tako pripravili vsebinsko bogate kateheze. Oblikovali so štiri starostne skupine: do dveh let, od 3 do 6 let, od 7 do 10 let in najstnike.

Preostali čas so zapolnili skupni zabavni in duhovni trenutki, manjkalo pa ni tudi časa, ki so ga družine lahko izkoristile zase.

T. M.

Morda vas zanima tudi