V korak z mladimi.

Voščilo ob don Boskovem rojstnem dnevu

Ob don Boskovem rojstnem dnevu čestitam vsej salezijanski družini, še posebej pa salezijanski mladini in vsem mladim. Želim vam, da bi don Bosko še naprej živel med nami. Don Bosko danes ste vi, ko delate dobro drugim mladim. Dragi mladi, naj vas don Bosko navdihuje, da boste svoje življenje napolnili z dobroto in navdušenjem. Vsem želim, da bi pogumno stopali po poti njegove svetosti veselja.

Mladi radi praznujete rojstne dneve. Trend je, da rojstne dneve obhajate z zabavo. In don Bosko je bil v koraku s trendi. Kljub temu ni v salezijanski tradiciji, da bi don Boskov rojstni dan praznovali z zabavo. Po 200-letnici njegovega rojstva (1815-2015) in obiska njegovih relikvij se tega dogodka radi spominjamo vsaj s kakšnim voščilom in spodbudo. Don Bosko je bil ves Marijin. Lastni rojstni dan je v svoji iznajdljivosti prestavil na 15. avgust, na praznik Marijinega vnebovzetja in praznoval skupaj z Marijo. Takrat je svojim fantom privoščil kakšen priboljšek. Tudi mi lahko nazdravimo. Zanj je bilo to povsem logično in tudi za nas je to povsem logično. Don Bosko praznuje, ker želi izkazati hvaležnost Mariji za življenje.

Naj bo to dan zahvale za don Boska. Praznujmo danes skupaj z don Boskom. Vse mlade v Sloveniji izročimo Mariji za dobre družine in za nove duhovne poklice. Povabim vas, da v ta namen zmolimo Zdravamarijo.

Marko Košnik, salezijanski inšpektor

Morda vas zanima tudi