V korak z mladimi.

Vredna, da sprejme velikonočno Jagnje

Tik pred koncem prvi del prenove cerkve Marije Pomočnice

Cerkev Marije Pomočnice je po mesecih obnove pripravljena za sprejem vernikov, romarjev in ljudi dobre volje. V zadnjih dneh dela zaključujejo mojstri in obrtniki. Pridružili so se jim tudi domači župljani in salezijanci, ki jo čistijo ure in ure, da bo pripravljena za bogoslužje cvetne nedelje.

Na Rakovniku je te dni res svečano in optimistično, saj vsak, ki stopa v prenovljeno cerkev, obnemi ob njeni lepoti. Danes se je v cerkev spet vrnila ljuba Marija Pomočnica, kateri smo neskončno hvaležni za uspešno obnovo. Pomenljive so besede arhitekta, ki je dejal, da je ves čas obnove molil k Mariji Pomočnici, da se ne bi zgodila kakšna nesreča in bili smo uslišani.

Lahko bi rekli, da je to eden od čudežev obnove, med katere štejemo tudi neverjetno hitro in brez zapletov potekajočo obsežno obnovo, ki se končuje po slabih treh mesecih.

Najbolj od vsega pa nas veseli, da je ta obnova med seboj povezala župljane že na začetku ob pospravljanju in praznjenju cerkve, pri vmesnem večkratnem čiščenju in ob koncu, ko prinašamo stvari nazaj in hitimo s čiščenjem. Vsesplošnega navdušenja in sodelovanja smo res neizmerno veseli in se že veselimo našega skupnega začetka obhajanja slovesnosti velikega tedna s cvetno nedeljo.

Lepo vabljeni v prenovljeno cerkev Marije Pomočnice na Rakovnik.

Povzeto po FB Župnija Ljubljana Rakovnik

Morda vas zanima tudi