V korak z mladimi.

Kardinal Artime bo posvečen v papeški baziliki Marije Snežne

Zadnja dva don Boskova sinova, ki ju je sveti oče imenoval za škofa, bosta skupaj prejela škofovsko posvečenje: 20. aprila bo v papeški baziliki Svete Marije Velike v Rimu kardinal Emil Paul Tscherrig, zaslužni apostolski nuncij v Italiji in San Marinu podelil škofovsko posvečenje kardinalu Ángelu Fernándezu Artimeju, vrhovnemu predstojniku don Boskovih salezijancev in salezijancu Giordanu Piccinottiju, predsedniku Uprave za dediščino Svetega sedeža (APSA).

Soposvečevalca obeh salezijancev bosta kardinal Cristóbal López Romero, SDB, nadškof v Rabatu (Maroko) in msgr. Luck Van Looy, SDB, upokojeni škof v Gentu (Belgija).


Tiskovni urad Svetega sedeža je v torek, 5. marca 2024, sporočil, da je sveti oče Frančišek dodelil kardinalu Ángelu Fernándezu Artimeju, SDB, vrhovnemu predstojniku salezijanske družbe sv. Janeza Boska, naslovni škofovski sedež v Ursoni z nadškofovskim dostojanstvom, ki ga bo prejel s škofovskim posvečenjem 20. aprila 2024.

Ángel Fernández Artime je prejel kardinalski prstan na javnem rednem konzistoriju 30. septembra 2023. V sredo, 4. oktobra 2023, je prejel svojo prvo nalogo v rimski kuriji, saj je bil imenovan za člana Dikasterija za ustanove posvečenega življenja in družbe apostolskega življenja. Nato je 17. decembra 2023 prevzel v posest diakonijo Sveta Marija Pomočnice v ulici Via Tuscolana, ki mu jo je dodelil sam papež.

Glede na določila salezijanske družbe, ki jih je potrdil sveti oče, je kardinal Fernández Artime že sklical 29. vrhovni zbor (ki bo potekal od 25. februarja do 16. aprila 2025), na katerem bodo izvolili novega vrhovnega predstojnika. Po svojem odstopu vrhovnega predstojnika se bo Atrime dal na razpolago svetemu očetu za poslanstvo, ki mu bo zaupano.

ANS

Morda vas zanima tudi