V korak z mladimi.

Vrhovni predstojnik: »Naš Gospod ima mlade zelo rad, v Lizboni jih čaka na življenjsko srečanje«

»Z Božjo naklonjenostjo imam velik dar, da doživljam Svetovni dan mladih v Lizboni s sto tisoči mladih z vsega sveta, vključno s približno devet tisoč fanti in dekleti iz Salezijanskega mladinskega gibanja, ki prihajajo iz 134 držav na 5 celinah, kjer smo salezijanci navzoči. Prepričan sem, da vsi mladi, ki so pripotovali v Lizbono, v srcu čutijo, da se bo v njihovih življenjih zgodilo nekaj dobrega in lepega.« To so besede Ángela Fernándeza Artimeja, vrhovnega predstojnika salezijancev, ki ga bo papež na konzistoriju 30. septembra imenoval za kardinala.

»Kot salezijanec živim z močnim prepričanjem, kar nam je povedal don Bosko,« je dodal vrhovni predstojnik, »vsak fant, vsako dekle, vsak mladenič, ki pride v salezijansko hišo, ne pride po naključju, ampak zato, ker ga Gospa prime za roko. In tako se dogaja na tem SDM, v občestvu s papežem Frančiškom, z mnogimi pastirji vesoljne Cerkve in z mnogimi posvečenimi in laičnimi ženami in možmi, ki spremljajo to dragoceno mladino«.

»Skupaj gremo Gospodu Jezusu naproti in poskušali bomo posnemati Marijo, ki je ‘vstala in brez odlašanja odšla’« nadaljuje vrhovni predstojnik. »V vseh, ki jih srečujem, ki obiskujejo naše poslanstvo po svetu, vidim veliko željo, da bi v svojem življenju izkusili Boga in njegovo Mater. Mnogi od njih želijo jasneje odkriti Božje sanje za svoje življenje; drugi morda iščejo smisel življenja ali vero; v vsakem primeru pa mislim, da naš Gospod, ki ima globoko rad mlade, čaka nanje v Lizboni za življenjsko srečanje in z njimi tudi mnoge izmed nas odraslih, da še naprej ‘darujemo življenje’, vedno v središču Gospoda Jezusa, Gospoda življenja«.

V sredo, 2. avgusta 2023, so se vsi mladi iz salezijanskih ustanov zbrali v salezijanski hiši v Estorilu ob oceanu na dnevu salezijanske mladine, kjer sta jih pozdravita vrhovni predstojnik in mati Chiara Cazzuola, vrhovna mati FMA.

Morda vas zanima tudi