V korak z mladimi.

Vrhovni predstojnik obiskal materno hišo sester FMA

»Prihajajo!« S tem navdušenim vzklikom so 27. oktobra 2021 v materni hiši sester hčera Marije Pomočnice v Nizzi Monferrato sprejeli vrhovnega predstojnika Ángela Fernándeza Artimeja, njegovega vikarja Stefana Martoglia in skupino inšpektorjev, ki so se udeležili srečanja ob polovičnem preteku svoje službe. To je bil prvi obisk vrhovnega predstojnika v tem kraju in je sovpadel s 150. obletnico prvega prihoda don Boska v ta piemontski kraj. Ob enem pa je bil obisk del programa oblikovanja za inšpektorje v poglobitev ženskega vidika salezijanske duhovnosti, ki so romali po poteh sv. Dominike Marije Mazzarello in prvih FMA.

Obisk je najbolj razveselil mlade kozmetičarke, ki v inštitutu obiskujejo poklicni tečaj kozmetičarstva. Opisale so poklicno izobraževanje in spremljanje v svet dela.

S. Paola Cuccioli, ravnateljica zgodovinskega arhiva, je skupni predstavila najbolj zanimive prostore in dokumente salezijanske duhovnost, umetnosti in vzgoje v Nizzi Monferrato.

Obisk so zaključili s sveto mašo, pri kateri so se zbrali člani salezijanske družine z županom Simonom Nosenzom in člani občinske uprave, sestre FMA, dobrotniki in sodelavci, salezijanci ter okoliški duhovniki z župnikom Paolinom Sirijem na čelu.

V pridigi je vrhovni predstojnik najprej predstavil inšpektorje, zbrane na tečaju, nato pa spomnil na skromne začetke dveh ustanov, salezijanske in sester FMA s pozivom, naj ne pozabimo lastne zgodovine. Nadalje je izpostavil skrb, da damo od sebe vse, kar premoremo, vse, kar nam je zaupal Gospod, v prepričanju da nas On ljubi.

Spomnil se je obiska ostarelih in bolnih sester ter poudaril, da vsak izmed nas ne služi samo, ko je mlad, temveč je poklican živeti v polnosti vsak trenutek, v katerem se nahaja. »Pojdimo naprej z zaupanjem, Bog pa bo storil vse drugo,« je stavek, poln zaupanja, ki ga je namenil zbranemu občestvu.

Povzeto po ANS

Morda vas zanima tudi