V korak z mladimi.

Vrhunec Don Boskovega svetovnega mladinskega filmskega festivala

Enoletno delo, vključitev tisočev mladih z vsega sveta, sodelovanje in spremljanje stotine salezijancev v več kot 110 državah … Vse dogajanje se bo strnilo v vrhunec, ki bo potekal v četrtek in petek, 18. in 19. junija 2021, z zaključnima večeroma Don Boskovega svetovnega filmskega festivala, prvega svetovnega salezijanskega filmskega festivala.

Glede na svetovno in digitalno naravo festivala – vse se dogaja na platformi www.dbgyff.com – ne bo samo ene zaključne prireditve, temveč poteka na mnogih krajih, na vseh koncih in ob različnih urah. Vse na čast ustvarjalnosti mladih v filmski umetnosti ter njihovemu pogledu na upanje, ki je tema tega edinstvenega festivala.

Predstavitve so že potekale na več kot 250 lokacijah v 50 različnih državah, med njimi so mnoge misijonske, kjer je salezijanska navzočnost skromna in so krščanske skupnosti v manjšini, npr. v Združenih Arabskih Emiratih, Pakistanu, Nepalu, Bangladešu, Mjanmaru. V državah, kjer je don Boskova karizma že udomačena, kot sta Brazilija ali Indija, je vse pripravljeno za neposredno udeležbo stotin mladih, seveda v spoštovanju ukrepov posameznih držav za zajezitev covida-19.

Zaključna festivalska slovesnost bo potekala v velikem gledališču v Valdoccu v petek, 19. novembra 2021, od 18.00 do 19.30 ure. Ob tej priliki bo vrhovni predstojnik Ángel Fernández Artime razglasil zmagovalce v različnih kategorijah (nagrade za kratkometražne filme v petih kategorijah, nagrade za protagoniste, nagrade za »tehnično« dovršenost).

110 zmagovalnih videov, ki sta jih nagradili preliminarna in velika žirija, si bo mogoče ogledati na spletu www.dbgyff.com v dveh tranšah 18. in 19. novembra 2021. Zaključno slovesnost bodo prenašali na FB strani ANS @agenziaans in na italijanski strani spleta @DBGYFFIT.

Morda vas zanima tudi