V korak z mladimi.

Z don Boskom po ulicah Ljubljane

Sreda, 8. maj 2013, vreme sončno z občasnimi pojavitvami oblakov, množica mladih in don Bosko.

Razgiban program, ki so ga sooblikovali mladi iz skupine FUSKABO, Vides Slovenija, CEH, animatorji Uskovnice, Heres in dijaki iz Želimelj, je na trg ob ljubljanski stolnici privabil kar nekaj mimoidočih in drugih obiskovalcev.

Vsak je lahko našel kaj zase. Tako so se lahko mimoidoči ustavili na stojnici, kjer so izdelovali kazalke za knjige, ali pa so na velikem platnu z don Boskovo podobo pustili svoj prstni odtis. Animatorja Nežka in Tadej sta s svojim veseljem navduševala in vabila zbrane, da se ustavijo, skupaj z animatorji zaplešejo, ali pa uživajo v predstavi cirkuške skupine FUSKABO. Okoli šeste ure pa se je pričelo zares. Tolkalska skupina RitemDaBit, HERES, ter drugi mladi so relikvije sv. Janeza Boska z glasnim bobnanjem pospremili od stolnice, mimo mestne hiše, proti Tromostovju, do Pogačarjevega trga. Mladi so don Boska sprejeli s špalirjem, mu naredili val, ter mu na ta način izrazili veselo, mladostno dobrodošlico.

Iz zvočnikov se je kmalu zaslišala pesem Don Bosko, don Bosko, kličemo ti oče mladih … Tedaj pa so trg preplavili mladi, ki so pričeli plesati skupinski ples – FLASHMOB. Na prizorišču se je ob vsaki novi kitici večalo število mladih, ki so plesali. Navdušenje vseh zbranih, veselje salezijancev in sester HMP, igrivost mladih je relikvije sv. Janeza Boska pospremilo preko Tromostovja do frančiškanske cerkve, kjer se je kmalu začel duhovno bogat program z večerno »študentsko« sveto mašo.

Blažka Merkac
Foto: Patricija Belak in Blaž Verhnjak

Naslednja postaja na poti romanja: Ljubljana Marijino oznanjenje

Morda vas zanima tudi