V korak z mladimi.

Za boljšo prihodnost

Misijonska tombola v Šentprimožu v organizaciji IniciativAngola

25. misijonska tombola – ravno v letu, ko je naše društvo vstopilo v 25. obletnico delovanja, se svet in razmere odvijajo popolnoma drugače, kot bi si marsikdo mislil. Pa vendar nas to ni odvrnilo od tega, da se kot društvo spomnimo naših začetkov in kljub vsemu izpeljemo misijonsko tombolo. Na drugačen, razmeram prilagojen način.

Kot vsako leto, so se lahko sodelujoči potegovali za skoraj tisoč manjših in približno devetdeset  večjih nagrad. Predžrebanje je potekalo v soboto, 7. novembra, glavno žrebanje, ki ga je bilo mogoče spremljati preko prenosa v živo (facebook), pa 8. novembra 2020 ob 14.30 v župnijski cerkvi v Šentprimožu v Podjuni. Tombolo je letos moderirala odbornica Delia Stern, za brezhibno tehnično izvedbo pa je v ozdaju skrbel Michael Stern. Pri žrebanju sta Delii pomagala Lara Wakounig in Leon Pingist, iz bobna pa sta številke vlekla najmlajša pomagača Johannes in Laura Brodnig.

Glavne nagrade, kupona v vrednosti 1.000 € za počitniški oddih v termah v Avstriji, se je razveselil Julijan Stern.

V društvu smo izredno hvaležni, da smo misijonsko tombolo lahko izvedli – zaradi otrok in mladih, predvsem pa družin v Angoli, ki so se zaradi posledic koronavirusa znašli v težkih razmerah. »Za sestre v Angoli je izvedba misijonske tombole spodbuda, da v teh negotovih časih še naprej nudijo podporo tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo« (H. Rosenzopf). V okviru tombole smo zbrali ca. 18.200 €, ki jih bomo izročili don Boskovim sestram za njihove izobraževalne programe v Bengueli in na ljudski šoli v Quitili.

Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za izkazano podporo v okviru tombole in se veselimo priložnosti za skupno praznovanje sedaj že tradicionalne misijonske tombole.

Nov IA stenski koledar

V okviru misijonske tombole pa je bil predstavljen tudi naš stenski koledar za leto 2021 s fotografijami priznanega koroškega fotografa Karlaheinza Fessla. Koledar predstavlja 13 podob, na katerih nam spregovorijo Don Boskove sestre, ki se v okviru svojega misijonskega poslanstva mnogotere načine razdajajo za otroke in mlade v Angoli. Koledar je tokrat prav posebno misijonsko obarvan: prvič so sestre v Angoli tudi same zapisale kratko misel oziroma utrinek iz svojega življenja in ga obogatile s citatom enega izmed salezijanskih svetnikov: sv. Janzez Bosko, Marija Mazzarello, Laura Vicuña … Vabljeni, da iz meseca v mesec še bolj podrobno spoznate pomembnost delovanja Don Boskovih sester, ki ga v okviru društva IniciativAngola podpiramo že 25 let.

Koledar stane 10 € in je mogoče naročiti preko e-pošte na office@angola.at ali po telefonu (0676 8772 2620 – Marija Šeme)  na voljo pa bo tudi po župnijah ter v knjigarnah Mohorjeva in Haček v Celovcu.

Marija Šeme

Morda vas zanima tudi