V korak z mladimi.

Za skupno mizo: srečanje družin prvoobhajancev

Na god sv. Dominika Savia se je v Marijanišču zbralo kakih 70 družin prvoobhajancev iz župnij murskosoboške škofije in od drugod. Kot že veliko let doslej je Marijanišče pod vodstvom salezijanca Primoža Korošča tudi letos pripravilo skupno srečanje za družine z otroki, ki se v letošnjem letu pripravljajo na prejem zakramenta prvega svetega obhajila. Svoje župljane sta na srečanje pospremila celo dva župnika.

Letošnji program je pripravila in vodila družina Rožman, oče Janez, mama Ana in hči Lucija. V skupnem uvodu so otoci in starši narisali družinsko mizo in jedi, ki predstavljajo družinske člane. Tako kot se kot družina zbiramo ob družinski mizi, se kot skupnost Jezusovih učencev zbiramo ob oltarni mizi pri sveti maši.

Otroci so nato z lesenimi kockami sestavljali poti do družinske oz. oltarne mize ter pekli hostije, starši pa so prisluhnili nagovoru Lucije Rožman. Srečanje se je zaključilo s skupno sveto mašo, ki jo je vodil Primož Korošec in v pridigi predstavil lik sv. Dominika Savia ter njegov odnos do svete evharistije.

www.marianum.si

Morda vas zanima tudi