V korak z mladimi.

Zabavno, a življenjsko

Novi nadaljevanji knjižnih uspešnic založbe Salve

Salezijanska založba Salve nadaljuje z izdajami španskih prevodov knjig za otroke, po katerih z veseljem poseže vsa družina, saj so kot nalašč za prebiranje v poletni počitniški senci.

Izšla je že tretja knjiga avtorice Beatriz Oses o Brianu Mcneillu. Po razrešitvi umorov v knjigah Plasticus in Love.com Brian Mcneill med iskanjem vsakodnevnih sedmih kamnov na plaži znova najde nekaj nenavadnega. Tokrat na srečo ne gre za truplo. Čeprav tudi to ni najboljša novica …

Kot je pri knjigah Briana Mcneilla običajno, so izdaje barvne, s številnimi ilustracijami Monice Armiño, ki odlično ujamejo like, njihove izraze in nam omogočijo, da se prikrademo v nekatere najbolj smešne prizore v zgodbi. Poleg tega so na koncu knjige portreti vseh likov, za vsak primer, če se izgubimo in si moramo osvežiti spomin, kdo je kdo.

Panikus prinaša obilico humorja in zapletov v viharni in grozljivi zgodbi: tudi strah je včasih lahko zabaven! In seveda nam Brian spet podaja odlično lekcijo o premetenosti in poštenosti.

Panikus

 

Druga knjiga pa je iz serije Filo&Zofija. V prvi knjigi smo z Renijem Descartesom spoznali rejniški dom za sirote in detektivsko agencijo, se v drugi knjigi ponovno srečamo s skupino malih filozofov, ki se sooči z novo skrivnostjo.

Tokrat glavno vlogo prevzame Karli Marx. Srečanje Karlija z neznancem ne prinese le spominov na njegovo otroštvo in uganko, ki jo mora rešiti, temveč je tudi povod, da se skupaj s kolegi z Akademije (Zofija Hipatija, Reni Descartes, Fredi Nietzsche, Sokrat mlajši, Konfucij in David Hume) začne spraševati, kaj se dogaja z delavci (zlasti delavkami) uspešne tovarne ur Conlux.

Namen pisateljice Cuce Canals, da združi osnovna načela filozofije s skrivnostnim zapletom, še naprej odlično deluje, ne le zaradi zanimivosti in pomežikov na resnične like, po katerih se zgledujejo člani Akademije, temveč tudi zaradi tega, kako jih posebnosti vsakega od njih naredijo za odlično ekipo, ko gre za raziskovanje in razvoj zanimive zgodbe.

Knjiga Skrivnost za tovarniškimi zidovi je napisana v prijaznem, prijetnem in naravnem tonu, ima hiter in živahen tempo, ki vas vabi, da berete naprej in ne izgubite podrobnosti o namigih, ki jih protagonisti zbirajo, ko napredujejo v svoji preiskavi. Toplo jo priporočamo vsem radovednim bralcem, ki radi doživljajo pustolovščine, se zabavajo in odkrivajo skrivnosti med platnicami dobre knjige.

Skrivnost za tovarniškimi zidovi

Morda vas zanima tudi