V korak z mladimi.

Začenja se VIII. kongres Marije Pomočnice

Uradni sedež kongresa je svetišče Marije Pomočnice v Buenos Airesu

Pred začetkom VIII. kongresa Marije Pomočnice smo se pogovarjali s salezijancem Danielom Antúnezom, inšpektorialnim ekonomom salezijanske inšpektorije Južna Argentina in članom organizacijskega komiteja kongresa, ki bo od 7. do 10. novembra potekal v Buenos Airesu. »To bo kongres, ki nas bo spomnil na veliko preteklost argentinske zgodovine in na globoko ljubezen do Device, ki jo kličemo Pomočnica, katero so med nami razširili prvi salezijanci.«

Kako je ob koncu priprav na ta dogodek?

Pripravljeni smo na kongres in tudi pričakovanja so velika. Minilo je leto intenzivnih priprav, da bomo sprejeli vse udeležence. Upam, da bodo vsi zadovoljni in se bodo počutili kot v domači hiši.

Koliko ljudi se bo udeležilo kongresa?

Število se je večalo iz meseca v mesec. Udeležbo je do sedaj potrdilo 1.200 udeležencev iz 36 držav. Iz Argentine bo prišlo 400 članov iz skupin Združenja Marije Pomočnice.

Srečanju ste dali naslov »Marija, verna žena«. Je to za naš čas potrebno?

Nedvomno je to zelo aktualen naslov za naš čas. Eden od temeljev našega življenja je vera v Boga. Marija nas je naučila verovati in zaupati Bogu, ki nas ljubi. Verujemo v njegovo Besedo, verujemo v Boga, ki udejanja svojo ljubezen do človeštva. Marija nas vabi k popolnemu zaupanju Bogu.

V cerkvi Marije Pomočnice v Buenos Airesu, kjer bo kongres potekal, je kip Marije z razprtimi rokami …

To je kraj enkratne arhitekturne lepote in svetišče, kjer potekajo velike slovesnosti, kot je praznovanje 24. maja, ko se vanj zgrinja Božje ljudstvo k prošnji za Božje usmiljenje po Mariji Pomočnici. V tem svetišču je bil krščen sedanji papež Frančišek in se je tega spominjal, ko je sem vsakega 24. v mesecu prinesel šopek rož. Prav tako je tukaj sedež vse salezijanske družine, ki se združuje pod milostnim pogledom naše Matere.

Častilce Marije Pomočnice še vedno vabite na kongres?

Vsi, ki se niso vpisali in bi radi sodelovali na Marijanskem kongresu od doma, ga bodo lahko spremljali na spletni strani Kongresa: http://mariaauxiliadora2019.com.ar/

Na programu je veliko dogodkov, pri katerih boste lahko sodelovali osebno ali preko družbenih omrežij, zato ni razloga, da ne bi bili poleg.

Povzeto po ANS

Morda vas zanima tudi