V korak z mladimi.

»Zakaj sta žalostni, če sem tako srečen tukaj v nebesih?«

Pogovor z mamo blaženega Carla Acutisa, ki bo odmeval vse poletje

»Zakaj sta žalostni, če sem tako srečen tukaj v nebesih?« je blaženi Carlo Acutis v prikazanju tolažil prijateljici, ki sta žalovali za njim.

Glavni junak letošnjih poletnih oratorijev je mlad fant, ki je živel čisto običajno življenje, a vendar ni bil čisto običajen. Tako močno je ljubil Jezusa, da mu je že v svojem otroštvu in najstništvu sledil z vsem srcem in vso dušo, živel njegove besede v današnjem času in z življenjem pričeval zanj.

Pravzaprav sploh ni običajno, da bi iz ust svetnikove matere prisluhnili o njegovem življenju. A zgodilo se je prav to: posebej za slovenske oratorijske animatorje je v živo spregovorila Antonia Acutis.

Oratorij Slovenija je v soboto, 24. aprila 2021, pripravil odmevno spletno srečanje za animatorje oratorijev, na katerem so se srečali z mamo blaženega Carla Acutisa. Mama Antonija je z vso prepričljivostjo orisala življenje svojega sina, nenehno poudarjala in izpostavljala sveto evharistijo in zakramentalno življenje, ki je vodilo sinovo življenje in tudi njeno pot spreobrnjenja.

Z veseljem in žarom je odgovarjala na vprašanja slovenskih animatorjev, ki so bili povezani preko Zoom povezave in tudi v teh odgovorih se je nenehno vračala k najpomembnejši temi: zakramentalnemu življenju, spreobrnjenju in svetosti.

Bogatemu pogovoru, ki ga je vodil Blaž Lesnik z Radia Ognjišče, prevajala pa s. Barbara Poredoš FMA, lahko prisluhneš v spodnjem posnetku.

Morda vas zanima tudi