V korak z mladimi.

Zavedanje v izkušnji medosebnega srečanja

S. Mojca Šimenc HMP je uspešno zagovarjala doktorsko nalogo

V torek, 4. decembra 2018 ob 17:30, je bilo v dvorani Juana Edmunda Vecchija na Salezijanski papeški univerzi v Rimu svečano ozračje. Sestra Mojca Šimenc HMP je pred tričlansko komisijo strokovnjakov in profesorico Anno Rito Colasanti briljantno predstavila svojo raziskavo o zavedanju v izkušnji medosebnega srečanja, ki nas spreminja v boljše ljudi, kolikor bolj je to srečanje v medosebnem odnosu pozornosti in sprejemanja. Seveda pa svoja dognanja ni razložila na tako poljuden način, marveč akademsko in učeno. Na spletni strani slovenskih oddaj Radia Vatikan je disertacijo tudi širše predstavila.

Slavnostno dvorano so napolnile sestre Hčere Marije Pomočnice z vrhovno predstojnico in njenimi svetovalkami na čelu, sobratje salezijanci in drugi “rimski” Slovenci, med katerimi sta bila tudi ravnatelj Slovenika in voditelj slovenskih oddaj Radia Vatikan. Iz Slovenije se je dogodka udeležil “oktet” predstavnic in predstavnikov salezijanske družine z zastopstvom mladih ter dva brata s. Mojce (brat Janez je župnik v Kranjski Gori), da bi ne zamudili enkratnega trenutka: promoviranja inšpektorice s. Mojce Šimenc, nove doktorice pedagoških znanosti, prve doktorice v inšpektoriji Hčera Marije Pomočnice pri nas.

Po predstavitvi so se vrstile čestitke in šopki in pesmi “po slovensko”. V slovenskem kotu prazničnega omizja se je izkazala tudi bogata domišljija in radodarnost njenih sosester, katero so vsi navzoči glasno občudovali že ob pogledu in še posebno, ko so jo slastno okušali. Salezijanci se pridružujemo ponosnim sosestram z iskrenimi čestitkami in najboljšimi željami, da bi zgled s. Mojce spodbudil v salezijanski družini posnemovalke in posnemovalce med mladimi.

Alojzij Slavko Snoj

Morda vas zanima tudi