V korak z mladimi.

Zavezani vodenju in animaciji salezijanske inšpektorije

Na prvi seji se je sestal nov inšpektorialni svet

Potem ko je vrhovni predstojnik salezijancev, kardinal Ángel Fernández Artime, imenoval novega inšpektorja Petra Končana in potrdil nov inšpektorialni svet, so se člani novega vodstva salezijanske inšpektorije sv. Cirila in Metoda Ljubljana v petek, 31. maja 2024, zbrali na prvi seji inšpektorialnega sveta za obdobje 2024-2030.

Inšpektorjev vikar (namestnik) je Alojzij Dobravec; svetovalci pa so Janez Potočnik, inšpektorialni ekonom; Jure Babnik, delegat za mladinsko pastoralo; Gašper Otrin in Boštjan Jamnik. Inšpektorialni tajnik ostaja Marjan Lamovšek.

Po salezijanskih konstitucijah je naloga inšpektorialnega sveta, da pomaga inšpektorju v vsem, kar se tiče spodbujanja in vodenja inšpektorije. Sklicuje ga in mu predseduje inšpektor, sestavljajo pa ga vikar, ekonom in redno še trije ali pet svetovalcev. (K 164)

Inšpektor pospešuje dejavno in odgovorno sodelovanje svojih svetovalcev. V pomembnejših zadevah naj vedno posluša svoj svet. (K 165)

Inšpektorialne svetovalce imenuje vrhovni predstojnik s soglasjem svojega sveta na predlog inšpektorja po obširnem posvetovanju s sobrati inšpektorije. V službi ostanejo tri leta in so lahko znova potrjeni ali tudi med triletjem razrešeni. (K 167)

Morda vas zanima tudi