V korak z mladimi.

Trije avtobusi Salezijanske mladine na SDM v Lizbono

Šest tisoč mladih iz Salezijanskega mladinskega gibanja Portugalske in mnogih drugih držav se je že prijavilo za sodelovanje na Svetovnem dnevu mladih (SDM), ki bo avgusta 2023 v Lizboni. Prihajajo iz različnih držav, kot so Nemčija, Kostarika, Nikaragva, Angola, Kitajska, Koreja, Pakistan, Dominikanska republika, Papua Nova Gvineja, Pakistan, Poljska in – med mnogimi naštetimi – tudi 150 mladih iz Salezijanske mladine iz Slovenije.

Na SDM DON BOSCO 23, v organizaciji Salezijanskega mladinskega gibanja (SMG), odgovornega za sklic in udeležbo mladih iz različnih salezijanskih ustanov z vsega sveta na SDM v Lizboni 2023, bodo mladi iz salezijanskih ustanov vseh zemljepisnih širin lahko doživeli praznik mladih po don Boskovi karizmi. SDM DON BOSCO 23 se pravzaprav želi vključiti v Svetovni dan mladih 2023, spremljati vso dinamiko in trenutke, predvidene v uradnem programu dogodka, ter na določen dan – »dan SMG« – okrepiti vključevalno in tipično mladinsko salezijansko razsežnost.

Prisotnost mladih na največjem dogodku mladih in svetovne Cerkve, ki jih spodbuja salezijanska karizma, dokazuje, da se danes mladi don Boskovi privrženci še vedno slišijo, dejavno sodelujejo v družbi in se zavzemajo na cerkveni ravni.

Na velikem praznovanju v Lizboni skupaj pričakujejo okoli 8.000 mladih iz Salezijanskega mladinskega gibanja. Do začetka dogodka je še slabih pet mesecev in 6.000 prijavljenih predstavlja dobro izhodišče.

Salezijansko mladinsko gibanje (v Sloveniji salezijanska mladina) je gibanje občestva različnih mladinskih skupin in združenj, vključenih v mladinsko pastoralo salezijancev in hčera Marije Pomočnice. Združeni z vzgojno-evangelizacijskim predlogom, ki ga navdihujeta duh in slog sv. Janeza Boska in sv. Marije Dominike Mazzarello, so mladi v salezijanskem gibanju subjekti in protagonisti svoje človeške in krščanske rasti.

SDM DON BOSCO 23 je ime dogodka Salezijanskega mladinskega gibanja, ki skrbi za sklic in sodelovanje mladih iz različnih salezijanskih ustanov po vsem svetu na SDM v Lizboni 2023, da bi poživil don Boskovo karizmo. SDM DON BOSCO 23 želi motivirati mlade, da stopijo na pot kot romarji, ki krepi njihovo vero in izziva druge mlade, ki so bolj oddaljeni od vere, da spoznajo in prepoznajo živega Kristusa.

ANS

Morda vas zanima tudi