V korak z mladimi.

Želimeljski »Edenski vrt«

»Najin Edenski vrt« je bil naslov petdnevnih duhovnih vaj za družine, novost v sklopu tradicionalnih poletnih duhovnih vaj v Želimljem, ki so potekale od 20. do 24. julija 2022.

Voditelja Gašper M. Otrin SDB in Sanja O. Brodnjak sta zakonce nagovorila s svetopisemskim odlomkom iz prve Mojzesove knjige o stvarjenju človeka in Edenskem vrtu ter podala svetopisemsko razlago in vsebinske poudarke za individualno delo in delo v parih.

Zakonci so spregovorili o izgubljenem raju, osebnih sencah, sramu, krivdi. Poromali smo na Kurešček in molili za mir v naših družinah. V Iškem vintgarju so izdelovali gnezda svojega življenja: v enem gnezdu vse lepo in dobro, v drugem pa »smeti«, ki se naberejo v zakoncu, v zakonu in družini.

Za otroke so poskrbeli prizadevni animatorji. Imeli so svoje kateheze in delo po treh starostnih skupinah. Vsak dan so obhajali sveto mašo, imeli skupne jutranje in večerne molitve, družabni in veseli večer, večer ob ognju, kopanje v Iški in plesni večer.

»Skupaj smo preživeli zares lepe in duhovno bogate dneve, polne izkustva molitve, meditacije, razmisleka, Božje besede, pa tudi druženja, igre, dejavnosti v naravi in medsebojnega spoznavanja. Veliko otrok na kupu vedno pomeni živahnost, radovednost, direndaj, predvsem pa veliko veselja. Prav vsak je lahko dobil zase duhovno hrano, ki jo je potreboval in pa sproščen odmik od vsakdanjega vrveža, dela, rutine in skrbi.«

Duhovne vaje za družine so potekale po geštalt metodi z dodatnimi elementi kot je adoracija z dotikom, molitev s telesom, duhovni ples …

Morda vas zanima tudi