V korak z mladimi.

Želimlje: Dobrodošel doma

Telovadnica okrašena, 600 balonov napihnjenih, dežniki obešeni, majice razdeljene, ozvočenje postavljeno, adrenalin na vrhuncu, 200 mladih v pripravljenosti, gasilci v častni četi, domačini odprtih rok.

Da, vse je pripravljeno, don Bosko je tu! Želimlje so ga lepo sprejele. Tako je bilo ozračje ponedeljkovega večera, ko se je don Bosko tudi k nam pripeljal, da izlije na nas vse svoje milosti. Ob prihodu trenutek tišine, nato pa bučen sprejem vseh navzočih, ki so ga prišli pozdravit. Mladi so ga spet pozdravili s plesom in petjem, ponovil se je flash mob. Nato pa slavnosti špalir z vsemi navzočimi, ki so don Boska pospremili v telovadnico.

Kot se za vsakega gosta spodobi, smo ga tudi mi najprej pozdravili, in sicer na način mladostne ‘norosti’. Najprej so sledile don Boskove novice, ki so pokazale, kako dobro ljudje poznajo don Boska, vsebovale pa so seveda tudi svetniške reklame. Da pa smo don Boska vsi prisotni še lažje začutili, je vzgojiteljica Mateja spregovorila nekaj besed o sebi in svojem življenju z don Boskom. Vzdušje se je stopnjevalo in vrhunec je doseglo z muzikalom, kako don Bosko deluje danes med mladimi. Vse navzoče je nagovorilo. Sledila je molitev, petje ob don Bosku, adoracija in celonočno bedenje. Udeležilo se ga je veliko število mladih.

Mateja in Nežka
Foto: Marko Suhoveršnik

Naslednja postaja na poti romanja: Novo mesto Šmihel.

Morda vas zanima tudi