V korak z mladimi.

Želim(o) (d)lje.

Kaj se dogaja v Želimljah?

Med 24. majem in 7. junijem 2020 Gimnazija Želimlje, Dom Janeza Boska in Fundacija Don Bosko pripravljajo pester in zanimiv pregled trenutnega dogajanja v Želimljah. Sedanji položaj nas je privedel do točke, ko več časa kot kadarkoli prej preživimo na spletu, zato bo možno vse dogajanje spremljali preko družbenih omrežij.

In zakaj sedaj vse to? Ni skrivnost, da je želja po šolanju na Gimnaziji Želimlje in bivanju v Domu Janeza Boska vsako leto večja. Če želimo vsem znanja željnim zagotoviti streho nad glavo, je potrebno prostorske kapacitete povečati. Salezijanci smo k problemu pristopili resno in v septembru 2019 so se začela prva dela. Nova stavba raste. Ob tem pa tudi vsi računi, ki jih prinese taka gradnja. Zavedamo se, da pri tem potrebujemo pomoč. Vemo pa tudi, da lahko ob tem računamo na vas. Željo po pomoči so izkazali številni glasbeniki, uspešni športniki in umetniki, ki se nam bodo v prihodnjih dveh tednih pridružili s koncerti s kavča, dobrodelnimi licitacijami in vsesplošno podporo.

Zato vas vabimo, da ste z nami v prihodnjih tednih.

Nedelja, 24. maj 2020
DOGAJANJE NA GRADBIŠČU Z GAŠPERJEM OTRINOM

Vas zanima, kako napreduje gradnja nove stavbe ustanovi v Želimljah? Kje bo nova kuhinja, jedilnica? Kaj pa sobe za dijake? Ali se res pripravlja tudi prostore za nove vzgojne skupine? Vabljeni na virtualni ogled gradbišča.

Od nedelje, 24. maja, do nedelje, 7. junija 2020
DOBRODELNA LICITACIJA

Na pomoč pri gradnji prostorov Gimnazije Želimlje in Doma Janeza Boska so se dobrodelno odzvali tudi nekateri znani in uspešni športniki, glasbeniki in umetniki. Prispevali so nekaj osebnih predmetov, ki vam bodo na voljo na dobrodelni licitaciji med 24. majem in 7. junijem 2020.

Od ponedeljka, 25. maja, do nedelje, 31. maja 2020
KONCERTI S KAVČA

Se še spomnite Strgane strune, koncertov želimeljskih pevskih zborov in vseh talentov, ki so zrasli v Želimljah? V tednu med 25. in 31. majem bodo vsak večer ob 20.00 na Facebook strani Doma Janeza Boska in Gimnazije Želimlje nastopali glasbeni talenti bivših želimeljčanov. Vabljeni k poslušanju!

Sobota, 30. 5. 2020 ob 18.00
DUHOVNOST

Dom Janeza Boska nudi kar nekaj duhovne ponudbe, ki jo mladi z veseljem sprejemajo. S kratkim prispevkom o don Bosku in njegovi duhovnosti želimo predstaviti, kako je duhovnost sestavni del življenja v Domu Janeza Boska. Vsako molitev, sveto mašo, adoracijo in duhovni večer pa vedno obogati petje mladinskih duhovnih pesmi.

DONACIJA

Vabimo vas, da pomagate pri gradnji prepotrebnih prostorov Gimnazije Želimlje in Doma Janeza Boska. Svojo donacijo lahko nakažete po položnici oz. UPN obrazcu na transakcijski račun:
FUNDACIJA DON BOSKO (Ustanova Sklad Janeza Boska), Rakovniška ulica 6, 1000 Ljubljana na številko TRR: SI56 0205 8026 2282 413, koda namena: CHAR, sklic: SI00 102

ali pa pošljete sporočilo s ključno besedo ZELIMLJE5 na 1919 in prispevate 5 evrov.

Hvala vsem vam za vašo pomoč.

FB stran Dom Janeza Boska  FB stran Gimnazija Želimlje   FB stran Fundacija Don Bosko

Fotografije: www.zelimlje.si

Morda vas zanima tudi