V korak z mladimi.

Živeti, ne životariti

Novembrsko Srečanje z Bogom

Naslov novembrske kateheze za mlade je bil Živeti, ne životariti. V letošnjem šolskem in akademskem letu je bilo to že drugo srečanje, ki mesečno poteka na Rakovniku. Zbralo se je okoli 60 mladih, ki želijo poglobiti vero in doživeti veselje mlade Cerkve.

Premišljevali smo, kako lahko preko daritve svete maše doživljamo Božjo ljubezen in poglabljamo zavest, da smo ljubljeni Božji otroci. Bog nas je izvolil in položil v nas svojo ljubezen še preden smo ugledali ta svet ter naše starše. Temelj vsakega človeškega bivanja je Božji blagoslov, ki je močnejši  kot vsako prekletstvo. Poklicani smo, da to izvoljenost in Božje blagoslove iščemo v življenju, predvsem v molitvi, kjer prihajamo v stik z Ljubljenim na najbolj intimen način. V tem svetu, kjer prednjačita tekmovalnost in primerjanje, kjer imajo posebno mesto razne »zvezde«, težko verjamemo, da smo vsi izvoljeni in ljubljeni v Božjih očeh. Težko razumemo, da Bog vključuje in ne izključuje. Hitro pademo v skušnjavo in začnemo razmišljati, da so izvoljeni in poklicani samo določeni privilegirani ljudje.

V decembru bomo izvedli tudi Adventni vikend z Bogom, ki bo potekal na Bledu. Lepa priložnost, kjer se bomo kvalitetno pripravili na božične praznike ter iskali blagoslove, ki so skriti v našem življenju.
Prijavite se lahko na kblazaic@gmail.com
Več informacij na 031 468 974

Dotaknili smo se tudi naše »razlomljenosti«, ki nam v življenju pomaga, da pridemo do jedra našega bitja, kjer smo najbolj enkratni in neponovljivi. Prav trpljenje nam pomaga, da iz svojega življenja naredimo daritev. Verjamemo, da talentov in osebnih darov nismo dobili zgolj za »lastno« uporabo, ampak, da z njimi bogatimo tudi okolje v katerega smo postavljeni. Človek najbolj zacveti takrat ko se podarja drugim.

Sveta maša je velik dar, kjer okušamo Božjo ljubezen in izbranost. Zato ima prav sveta maša posebno mesto v katoliškem bogoslužju. Ima ekskluzivno mesto v bogoslužnem življenju.

Naslednji mesec se bomo na Srečanju z Bogom zbrali 6. decembra, prav tako na Rakovniku. Tema naslednjega srečanja bo Življenje kot iz sanj. Razmišljali bomo o naših željah in hrepenenjih. Spoznali bomo, da ima tudi Bog sanje in hrepenenja in želi, da bi se uresničila v našem življenju.

Klemen Balažič SDB

Morda vas zanima tudi