V korak z mladimi.

»Življenje je zakon«

Družine in mladi iz župnije Ljubljana Rakovnik so letošnji pohod za življenje vzeli tako zares, da so se v soboto. 7. oktobra 2023, z Rakovnika kar peš odpravili do centra Ljubljane, kjer je potekal tradicionalni shod v podporo in ozaveščenosti dragocenosti življenja od spočetja do naravne smrti.

Letošnji pohod je potekal pod geslom »Življenje je zakon«. Voditeljica shoda Urša Cankar Soares je poudarila, da nam že naslov pove, da življenje ščitijo tudi državni zakoni in da je že prevečkrat videla, koliko teme prinese v življenje žen in družin, ki so se odločile za umetno prekinitev življenja njihovih otrok. Zato je neustrašna pri ozaveščanju o posledicah splava in pomoči ženam, ki imajo to žalostno izkušnjo.

Pred začetkom shoda so se zbrali tudi nasprotniki Pohoda za življenje, ki so s provokativnimi napisi in kričanjem opozarjali nase. Organizatorji shoda so mirno postavili živo ograjo s pomočjo prostovoljcev in tako zaščitili dobronamerne ljudi, ki so se zbrali v podpori življenju. Prenekateri so ob napetem ozračju molili.

Ob začetku shoda so nasprotniki odšli, tako smo v miru prisluhnili pomenljivim pričevanjem, od katerih je prenekaterim zvabila solze v oči ena od pričevalk, ki so ji na poti odpuščanja sebi in drugim po splavu pomagale duhovne vaje Rahelin vinograd.

Z množico smo se nato odpravili po Ljubljani, opremljeni s transparenti v podporo življenju. Pohod je potekal v veselem in sproščenem ozračju, tako da so nas na poti nekateri z veseljem pozdravljali ali se celo ustavili in z nami zapeli, kar pomeni, da z nami delijo iste vrednote in prepričanja varovanja življenja.

Povzeto po FB Župnija Ljubljana Rakovnik

Morda vas zanima tudi