V korak z mladimi.

Življenjske modrosti Berte Golob

Skupina starejših, ki se pod vodstvom gospe Vike Brozovič zbira na Rakovniku, je na oktobrsko srečanje povabila znano slovensko pisateljico in pedagoginjo Berto Golob.

Čeprav je Rakovnik sinonim za salezijansko delo z mladimi, pod okriljem njegovih ustanov živi in deluje mnogo različnih skupin. Med njimi je tudi skupina starejših, ki presega okvirje župnije Ljubljana Rakovnik, saj starejši radi prihitijo tudi od drugod, sploh ob gostih, kot je gospa Berta Golob.

Po pozdravu Vike Brozovič in župnika Mirka Simončiča se je skupina, ki je štela dobra dva ducata, najprej sprostila z dihalnimi vajami in razgibala s telovadbo. Sledila je duhovna pogobitev po besedah in blagoslovu duhovnega vodje skupine, gospoda Franca Drobniča.

Živahna in iskriva beseda gostje je navzoče popeljala skozi srčne modrosti, stkane in preizkušane v njenem lastnem življenju. Čeprav je z “mlajšimi” delila vsakdanje izkušnje, ki so jih doživeli tudi mnogi od navzočih, pa so se vsi strinjali, da so modrostne besede, misli in izrazni način gospe Berte pobožale in ogrele srca vseh navzočih z močno spodbudo, da kljub letom v življenje vnašajo srčno kulturo, vero in smisel, po katerem še kako žeja današnji svet.

Morda vas zanima tudi