V korak z mladimi.

Zlata hruška knjigi Train Kids

Roman založbe Salve med kakovostnimi knjigami za otroke in mladino

Uredniški odbor Priročnika za branje kakovostnih mladinskih knjig 2021 je med knjigami za otroke in mladino, ki so izšle v letu 2020, znak za kakovost Zlata hruška podelil tudi knjigi Train Kids, ki jo je izdala salezijanska založba Salve.

Zlata hruška je znak kakovosti mladinskih knjig. Po mnenju uredniškega odbora se tiste knjige, ki po vsebini in izvedbi izstopajo, uvrstijo med odlične izdaje leta in pridobijo znak zlata hruška. Zlata hruška je projekt Pionirske – centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo, ki je del Mestne knjižnice Ljubljana.

Od leta 2004 uredniški odbor, ki pripravlja Priročnik za branje kakovostnih mladinskih knjig, vrednoti izdana otroška in mladinska dela ter tistim, ki izstopajo, podeli znak (nalepko) zlata hruška, da bi vzpodbudil branje ter širil in uveljavljal kakovost mladinske knjige.

Train Kids je v slovenskem prevodu Petre Anžlovar
na 243 straneh izdala založba Salve.

Train Kids (mladim) bralcem odstira delček svetovnega dogajanja njihovih sovrstnikov in jih povezuje v človeško družino prihodnosti. Misel vrhovnega predstojnika salezijancev Ángela Fernándeza Artimeja odlično sovpada z mladinskim romanom: »Ni res, da mladi danes nimajo dobrega srca. So mladi, ki se znajdejo na poteh zmedenosti, suženjstva, smrti v življenju … mladi, ki na različne načine potrebujejo ‘odrešitev’. Je pa veliko drugih, na milijone, ki verjamejo v življenje in polnost pomena, ki ga jim je dal Bog. Vedo, da niso poraženi, ko izgubijo, temveč ko obupajo.«

Poti in pasti mladih migrantov novega sveta

Morda vas zanima tudi