V korak z mladimi.

Srečanje uskovničarjev 2023

SREČANJE USKOVNIČARJEV
za vse (nekdanje in sedanje) udeležence in dobrotnike salezijanske koče na Uskovnici

KDAJ: V nedeljo 10. septembra 2023 od 11h naprej
KJE: salezijanska koča na Uskovnici

(Kako do tja? Iz Ljubljane se preko Bleda in Gorij povzpnemo na Pokljuko in nato naprej do parkirišča blizu salezijanske koče.
Cesta od Rudnega polja (biatlonski center – Hotel Center na sliki) naprej, je od lani uradno prepovedana za promet (čeprav za enkrat še vsi vozijo po tej cesti), zato na lastno odgovornost parkirate in nadaljujete pot z avtom od te točke naprej. Pot se z Rudnega polja podaljša za cca. 30 min hoje. Na Rudnem polju lahko avto pustite na brezplačnem parkirišču. V vsakem primeru (peš ali z avtom) se po makadamski cesti (vse od Rudnega polja naprej) držimo desne (nikoli ne skrenemo levo). Na zadnjem parkirišču se na spodnji strani po potki spustimo v dolino, prečkamo potok (strugo) in se povzpnemo na drugo stran. Nato po kolovozu prečkamo celoten travnik. Predno pridemo do konca travnika naredimo rahel desni ovinek čez gozdiček in že smo pri koči. Glej sliko. Čudovita lokacija, v prelepi naravi, na samem.  Google maps do parkirišča )

PROGRAM: Sveta maša ob 11h, nato sledi druženje s piknikom
Prispevek za hrano: 5€ /osebo
PRIJAVA: forms.gle/AUqaP6vwe5PUdDFz6
KONTAKT in INFORMACIJE: fundacija@sdb.si ali 030-362-800

 

Darovi iz nabirke pri sveti maši bodo namenjeni nadaljevanju obnove uskovniške koče. V primeru dežja se dogodek prestavni na 17. september.