V korak z mladimi.

Zaključna seja škofijskega postopka

»Sklepamo škofijski postopek za beatifikacijo Božjega služabnika Andreja Majcna,« je 27. septembra 2019, ob koncu slavnostne seje, ki je potekala v župnijskem pastoralnem domu na Rakovniku, v navzočnosti kakih 50 gostov spregovoril ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore in nadaljeval: »Ne dajte Bogu miru! Obračajte se nanj na priprošnjo Andreja Majcna, prosite ga in se zatekajte k Božji pomoči.«

Jurčakova dvorana v rotundi župnijskega doma je bila skoraj premajhna za številno gradivo o Andreju Majcnu, zbrano, urejeno in pripravljeno za sklepno dejanje v škofijskem postopku za priznanje svetosti Božjega služabnika. Poleg članov komisije, ki so jo sestavljali ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore, člana g. Anton Rojc in p. Leopold Grčar, vicepostulator dr. Alojzij Slavko Snoj ter notar dr. Tadej Stegu, so se zaključne seje udeležili še člani škofijske zgodovinske in teološke komisije, sobratje salezijanci z inšpektorjem Markom Košnikom, sestre salezijanke z inšpektorico Mojco Šimenc, vrhovni postulator salezijanske družbe Pierluigi Cameroni in sodelavka Lodovica Zanet, gostje iz Vietnama s škofom msgr. Petrom Nguyen Van Đejem, člani salezijanske družine in župljani rakovniške župnije.

Na slavnostni seji je navzoče pozdravil vicepostulator dr. Alojzij Slavko Snoj,  člani so izpovedali prisego, sledil pa je uraden podpis zaključnih dokumentov in spremnih pisem, ki so jih vložili h zgranemu in pregledanemu gradivu. Škatle z gradivom so nato še zapečatili. Dokumentacija o življenju in delu Andreja Majcna je tako pripravljena za predajo na Kongregacijo za zadeve svetnikov v Vatikanu. S tem se formalno zaključuje škofijski postopek, seveda pa smo vsi povabljeni k širjenju poznavanja Božjega služabnika Andreja Majcna in molitvi, da bi ga Cerkev čimprej prepoznala kot priprošnjika pri Bogu.