V korak z mladimi.

Adventno srečanje z Bogom 2022

Od 9. do 11. decembra 2022 smo se zbrali na Adventnem srečanju z Bogom na Bledu z željo, da si zagotovimo mir in se umaknemo iz vsakodnevnega vrveža ter se dobro pripravimo na božične praznike. Petindvajset mladih skupaj z voditeljema smo ustvarili kvalitetno okolje za poglobitev vere in odkrivanje darov, ki jih je Bog položil v naše življenje.

Odkrivali smo, da Bog hrepeni po vsakem človeku kakor ženin po izvoljenki, »nor« je od ljubezni in »pijan« od hrepenenja. To Božje hrepenenje smo odkrivali v srečanju Jezusa s Samarijanko. Bog je pobudnik vsakega srečanje med človekom in Njim. Mi pa poskušamo s svojim življenjem na njegovo ljubezen odgovoriti z ljubeznijo do sebe in ljudi, s katerimi živimo. Bog hrepeni po naši ljubezni. Jezus je nekoč dejal sv. Tereziji Avilski: »Celo vesolje bi še enkrat ustvaril samo zato, da bi tebe še enkrat slišal reči, da me imaš rada.« Duhovne vaje so dnevi, ko smo poskušalo zopet razplamteti Božji ogenj v naših srcih.

Ob koncu srečanja smo ugotovili, da potrebujemo takšna srečanja in da se zagotovo še srečamo na takšnem ali podobnem duhovnem programu.

Klemen Balažič SDB

Morda vas zanima tudi