V korak z mladimi.

Naše nepozabne sanje!

V seriji člankov »Don Bosko ter digitalna in virtualna resničnost« tokrat Gildasio Mendes, vrhovni svetovalec za družbeno obveščanje, piše o sanjah.

Sanjarjenje je pomembno, saj lahko predstavlja vizualizacijo prihodnosti in izpolnitev želja. Umetnost, glasba, film in literatura so načini vizualizacije in posredovanja zgodb o sanjah. Ljudje na družbenih medijih delijo stvari, ki so povezane z njihovimi sanjami, kot so ljubezen, vpis na fakulteto, novi prijatelji, nova služba ali potovanje. Mnoga odkritja so izhajala iz sanj, kot sta skladba Yesterday, ki jo je Paul McCartney napisal v sanjah, in teorija relativnosti Alberta Einsteina, ki se mu je porodila v sanjah.

Gildasio piše tudi o svetopisemskih sanjah kot dinamičnem dialogu med človekom in Bogom. Don Bosko velja za svetnika številnih sanj, saj je do konca življenja sledil svojim pomembnim sanjam. V četrtem poglavju Mojzesove knjige je zapisano o tem, da Gospod govori z ljudmi v sanjah. Don Boskove sanje pri devetih letih so mu razkrile, da mora biti njegovo delo osredotočeno na mlade in temu je sledil vse do konca svojega življenja.

Sanje so pomembne, saj lahko razkrivajo našo prihodnost in nam pomagajo najti svoje mesto v življenju. Uporabljamo vse vrste medijev, da bi jim dali podobo in obliko, nato pa jih delimo z drugimi. Sanje so vir navdiha za umetnike, znanstvenike in ljudi, ki si želijo izpolniti svoje želje.

Kaj bi se zgodilo, če bi don Bosko skril svoje sanje? Če se ne bi zvesto odzval na svoje najpomembnejše sanje?

Tisti, ki sanja, sporoča! Katere so vaše nepozabne sanje?

Celotno besedilo je na voljo na Salve blogu.

Naše nepozabne sanje!

Morda vas zanima tudi