V korak z mladimi.

SMC Sevnica Band prvič na večeru SKG

Lep obisk četrtega večera z mladimi glasbeniki

Z dobro izbranimi, raznovrstnimi in tematiki primernimi pesmimi je SMC Sevnica Band-u uspelo lepo povezati večer v “Zakon življenja”. Skupaj so nas zapeljali čez vsa pomembnejša obdobja našega življenja in nas spomnili, da je povsod ob nas Bog. Ne glede na na našo razigranost, zaljubljenost, preizkušnje ali slabosti je On vedno ob nas.

SMC Sevnica Band je nastal ob druženju, preigravanju in petju dobrih prijateljev, ki se poznajo že vse od vrtca. Druži jih predvsem ljubezen do igranja tako sodobne, kot malo manj sodobne krščanske glasbe. Tinkara, Lenart, Nik, Primož in Martin redno sodelujejo pri nedeljskih Svetih mašah v domači župniji, ob povabilu pa se radi odpravijo tudi v drug kraj, tako, kot se je to zgodilo tokrat.

Večer z naslovom “Zakon življenja” je skupina otvorila z istoimensko skladbo. V nadaljevanju sta pesmi ‘Najprej je sama tema’ in ‘Jezus otrok’ predstavili naš začetek – rojstvo in vlogo matere. Glavni del večera je predstavljalo obdobje mladostništva, iskanja in prepuščanja Bogu, ko smo odrinili vse ‘Do dna’. Z odločitvijo za zakon smo začutili, da je ‘Nekaj več’, zatem pa kaj kmalu prišli do modrosti, ki nam jo ‘Starček’ polaga na srce.

Za sooblikovanje čudovitega večera se še enkrat zahvaljujemo vsem obiskovalcem, prostovoljcem, salezijancem in seveda skupini SMC Sevnica Band.

Sledi še vabilo na naslednji večer SKG, 12. marca 2020, ko znova gostimo Mesto na gori. Skupina obljublja poseben večer, zato vabljeni znova v velikem številu.

 

         

Morda vas zanima tudi