V korak z mladimi.

Spletni zmenki in njihove pasti

Nova knjižna uspešnica s še kako aktualno temo

Aill je ime majhnega irskega mesteca, v katerem živijo nekoliko nenavadni prebivalci. Brian Mcneill je tipičen predstavnik vaščanov. Star je dvanajst let in ima oranžne lase, ostrižene na gobico in Aspergerjev sindrom. Aspergerjev sindrom je razvojna motnja, ki sodi v skupino motenj avtističnega spektra. Vsega skupaj v vasi Aill živi petdeset prebivalcev. Deluje kot vasica, v kateri se nikoli ne zgodi nič nenavadnega. Pa vendar: Brian Mcneill med jutranjim sprehodom po plaži že drugič naleti na truplo in mora skupaj s policistom Connollyjem in psom Anonimnim ponovno raziskati primer. Prav vse sledi kažejo na spletno stran z imenom LOVE.COM.

Love.com je drugi naslov iz iskrive otroške zbirke Briana Mcneilla in drugi kriminalni primer, s katerim se soočijo Brian, pes Anonimni in policist Connolly. Že v prvem delu Plasticus spoznamo, da ima dvanajstletni Brian poseben dar za odkrivanje trupel na plaži.

Tokrat je žrtev starejši gospod Nolan. Čeprav se zdi, da je najverjetnejši vzrok smrti starost, se koščki ne ujemajo, nekateri sosedje pa kažejo na nekaj možnih osumljencev. Ker v Aillu vsi poznajo vse, vse se ve, in hočeš nočeš zaradi skupnega življenja pride do prepira ali dveh.

Vendar se preiskava obrne na glavo s priznanjem župnika Quinna in odkritjem spletne strani za zmenke LOVE.COM, ki je v vasi očitno povzročila razburjenje. Zato vsi prebivalci Ailla pod vodstvom Briana in policista pripravijo načrt, da bi ujeli pravega krivca. Jim bo uspelo?

Zgodbo spremljajo zabavne barvne ilustracije Mónice Armiño, ki so že na meji čudaških, prav taki, kot jih predstavlja avtorica Beatriz Osés, ki ponovno navdušuje s svojim odličnim smislom za humor v zgodbi o skrivnostih, zločinih, intrigah, nenavadnih likih, ljubezni in novih tehnologijah.

Zabavno in vznemirljivo branje za otroke od desetega leta naprej je prevedla Tina Furlan, izdala pa salezijanska založba Salve.

P. S.: In pazite na holograme!

Morda vas zanima tudi