V korak z mladimi.

Srce in duša PGSi2019

Mednarodne salezijanske igre mladih, ki te dni potekajo v Ljubljani, so v polnem zamahu. 1200 mladih iz 14 evropskih držav in Egipta ter ekipa mladoletnih azilantov iz dijaškega doma v Postojni.

Vsaka športna prireditev je v prvi vrsti seveda namenjena merjenju telesnih sposobnosti, iznajdljivosti in spretnosti v raznih športnih disciplinah. Na PGSi2019 so to futsal, košarko, odbojko in namizni tenis, v katerih tekmujejo fantje in dekleta v dveh starostnih skupinah.

Dodana oz. prvenstvena vrednota salezijanskih športnih iger pa ni zgolj v tekmovanju, temveč v namenu in načinu druženja mladih. Z letošnjim geslom »Igrišče združuje!« so organizatorji želeli spodbuditi vrednost povezovanja mladih iz različnih verskih in kulturnih okolij. Zato je tudi šotor Valdocco namenjen spoznavanju, druženju, izmenjavi mnenj in pogledov ob družabnih igrah, raznih predstavitvah in prostočasnih dejavnostih.

Če želi biti Valdocco srce PGSi2019, je kapela prava duša salezijanskih iger, kjer lahko vsakdo najde trenutek zase in kamor se skupine zbirajo k molitvi ter sveti maši. Že zavetnik letošnjih salezijanskih iger mladih, Božji služabnik Andrej Majcen je dejal, da je zmaga vse zmag priti v nebesa. Tudi preko športa, ki imajo za cilj pošteno in častno merjenje moči.

Fotografije: Karmen Žnidaršič, Lucija Žohar, Matic Dolenc, Tadej Velenšek, Grega Valič

Morda vas zanima tudi