V korak z mladimi.

Tretji termin uskovniških tednov

Polet na krilih mladosti

Lahko bi rekli, da je bil tretji termin uskovniških tednov v marsičem podoben prejšnjim dvema. Enaka tema, enaka lokacija kot na drugem terminu, deloma enaki gostje – a drugi udeleženci, ki so jih navdahnile nove stvari, nova prijateljstva in iskanje globine, ki nam jo ponuja naša vera, so gotovo vtisnile pečat vsakemu izmed nas, ki smo se tega tedna udeležili.

Zbrali smo se na Pohorju, a vseeno je bil med nami prisoten pravi uskovniški duh. Bogatili so nas številni pogovori, spletala so se nova prijateljstva, napisali smo veliko pisem, ogromno prepevali v spremljavi odličnih inštrumentalistov, se zabavali na veselih večerih, predvsem pa smo med nami čutili pravo Božjo bližino. Gospod Turnšek, ki nam je predaval o Svetem Duhu, je izpostavil, da so ljudje, ki žarijo, polni Svetega Duha. Vsi smo si prizadevali, da bi se poglobili vase, preiskali svojo dušo ter ozavestili ovire, ki nam preprečujejo, da bi Sveti Duh v nas lahko deloval v polnosti in bi na tak način v nas vžigal gorečnost za razdajanje Božje ljubezni našim bližnjim. Tako nas je razmišljanje vodilo preko tradicije, ki nam predstavlja temelj, prek spoznavanja Svetega Duha, do razmišljanja o tem, kje se darujem sam v odnosu do Boga in soljudi. V petek smo razmišljali o naši osebni molitvi, ki je glavna vez z Bogom. Tekom tedna smo prepoznali tudi, da nam na naši poti včasih spodleti ter izkoristili dar svete spovedi, ki je bila vrhunec naših duhovnih vaj.

Večkrat smo se v naših molitvah spomnili tudi Jožeta Vidica, očeta uskovniških tednov, ki ga je Sveti Duh že pred več kot 30 leti navdahnil, da je začel zbirati mlade ter jim na tako edinstven način ponudil možnost, da poglabljajo svojo vero. Vse podpornike uskovniških tednov nagovarjamo, da v svojih molitvah prosijo, da bodo uskovniški tedni živeli še naprej – na Uskovnici in pa tudi, da bo na razpolago dovolj duhovnih voditeljev in animatorjev, ki bodo lahko spremljali mlade.

Maja

 

Četrta skupina je ob koncu tedna svoje doživetje strnila s temi vrsticami:

Na Uskovnico smo prišli,
da bi boljši »človeki« bili
in Jezusa v sebi videli.

V 4. skupino so nas dali,
da bi se med seboj bolje spoznali.
Neža, Sara in Boštjan so nas vodili
in tako smo svojo vero poglobili. 

Sv. Duh nas je vžgal, da nihče med predavanji ni zaspal.
Smukavček nas je prevzel, ko je svojo zgodbo zapel.
Turnšek nas je očaral, ker je Sv. Duha pričaral.
Tema je bila res težka,
razumeli smo jo stežka.
Karmen nas je popeljala v šolske klopi,
s čimer nismo bili zadovoljni čisto vsi. 

Vzdušje je »the best« bilo,
z vsemi animatorji in voditelji še posebej lepo.
Hvala vsem, ki ste se za nas trudili,
da ste gorečnost v nas vzbudili.

 Zdaj pojdemo v svet
svoje novo življenje živet!

 

Morda vas zanima tudi