V korak z mladimi.

Vrtnice in trnje

Animirani filmi s prizori iz don Boskovega življenja

cof_soft

Verjetno mnogi poznate sanje o vrtnicah in trnju, ki jih je don Bosko sanjal leta 1847. Don Boska je Marija povabila na sprehod po čudovitem vrtu, polnem vrtnic. Sezul si je čevlje, a kaj hitro začutil, da vrtnice skrivajo ostre trne. Mnogi so govorili, da je don Boskova pot posuta z vrtnicami, a ko so hiteli za njim in okusili trnje, so kričali, da jih je don Bosko prevaral.

Iz teh sanj izhaja nauk, da so vrtnice simbol goreče ljubezni salezijancev in sodelavcev do mladih. Trnje predstavlja ovire, bolečine in razočaranja, a Marija nas opogumlja, da ne izgubimo poguma. Z ljubeznijo in zatajevanjem je mogoče premagati vse in dospeti do vrtnic brez trnja.

Don Bosko se z vrtnicami in trnjem ni srečal le v sanjah, temveč skozi vse svoje življenje. Sodelavci salezijanskega mladinskega gibanja v Trivenetu so v tej misli pripravili serijo kratkih animiranih filmov Vrtnice in trnje s prizori don Boskovega življenja, ki so sedaj na voljo tudi slovenskim uporabnikom. Najdete jih na Youtube kanalu Don Bosko Slovenija.

Morda vas zanima tudi