V korak z mladimi.

Deveti ČIPS večeri na temo teologije telesa

Že deveti januar in februar zapored so v Šmihelu potekali tradicionalni ČIPS večeri za mlade z naslovom »Nar’jeni po Božji podobi«. Rdeča nit letošnjih večerov, ki jih pripravljamo v Združenju animatorjev oratorija Novo mesto, je bila teologija telesa, kjer smo skupaj z mladimi odkrivali pomen naših teles, hrepenenj in spolnosti ter kako nas ti vodijo k Bogu.

Na prvem večeru s podnaslovom »Nar’jeni za skup’« smo prisluhnili Meti in Primožu Halas, ki sta preko pričevanja spregovorila, kako sta na svoji zakonski poti naletela na teologijo telesa ter kako je ta spremenila odnos med njima in odnos do spolnosti.

Na drugem večeru s podnaslovom »Nar’jeni različni« smo gostili Gabriela Kavčiča, ki je s svojim predavanjem približal osrednje sporočilo, ki ga s seboj prinaša teologija telesa.

Za izvedbo zadnjega večera s podnaslovom »Nar’jeni za več« pa smo se povezali z Mestom na gori in pripravili slavilni večer z bendom 2Ribi5Hlebov, na katerem smo vse svoja hrepenenja, želje in strahove prinesli pred Jezusa v Najsvetejšem zakramentu. Vsakega izmed treh večerov smo pričeli z mladinsko sveto mašo, zaključili pa smo jih ob čipsu in čaju.

Hvaležni smo, da smo lahko skupaj odkrivali čudovito sporočilo teologije telesa, glede na obisk in izkazano zanimanje pa bi bilo gotovo vredno pripraviti še kakšen večer na omenjeno tematiko.

Morda vas zanima tudi