V korak z mladimi.

Ekipa animatorjev PDV in UT na načrtovanju

Dobro načrtovanje je že pol poti do uspeha, če pa je načrt podkrepljen še z molitvijo, potem se nam ni bati, da bi se ne uresničil. S takšnim zaupanje se je prvi vikend v decembru načrtovanja lotila ekipa PDV in UT. Skupaj s salezijanci Markom, Boštjanom in Jožetom so se odpravili na Koprivnik.

Vemo, da smo šele sredi adventa, a pogled in misel sta že usmerjena v postni čas, ko bodo ponovno štirje termini postnih duhovnih vaj (PDV). Ekipa PDV in UT, ki se je odpravila na Koprivnik, da bi pripravila letošnjo temo, je imela tudi duhovno obnovo.
Za večino je bilo prvič, da so bili na Koprivniku, a zato ni bilo nič kaj tujega, saj je hiša zelo domača in vsakega lepo sprejme tamkajšnji župnik Marjan. Petkov večre je bil namenjen prvemu delu duhovne obnove, ki ga je vodil Marko. Ustavili smo se ob priliki o sejalcu, ter ob nagovoru in molitvi, skupaj razmišljali o tem, kaj nam želi prilika povedati. sledila je sveta maša, nato pa nas je obiskal Miklavž. Ja, smeha je bilo polno, ter tudi lepih majhnih pozornosti.
V soboto dopoldne smo imeli drugi del duhovne obnove, ki jo je vodil Boštjan. Po kosilu smo si privoščili nekaj svežega zraka, saj smo popoldne dobro zagrizli v pripravo letošnje teme za postne duhovne vaje. Ja, pripravili smo geslo, izbrali himno, pripravili vsebinske poudarke. Bolk konkretno pa bomo celotno temo pripravili na animatorskem vikendu v januarju.
Vikend, ki je bil obarvan z molitvijo, druženjem, skupnim kuhanjem, igranjem družabnih iger, svetimi mašami, načrtovanju PDV in animatorkega vikenda, nas je vse še bolj povezal in nam dal spodbudo za delo za naprej.

Morda vas zanima tudi