V korak z mladimi.

Mednarodno salezijansko prostovoljstvo v Nemčiji

Organizacija »Don Bosco Volunteers« pošilja 51 mladih prostovoljcev

51 mladih med 18. in 28. letom iz Nemčije bo septembra začelo prostovoljno delo v salezijanskih ustanovah po vsem svetu. Prostovoljci so se eno leto pripravljali na organiziranih seminarjih »Aktionszentrum« v Benedikbeuernu in »Don Bosco Mission« v Bonnu. Odhajajo v Albanijo, Benin, Bolivijo, Črno goro, Gano, Indijo, Kolumbijo, na Kosovo, v Moldavijo, Ruando, Zambijo in Togo.

Prostovoljci bodo pomagali otrokom in mladim pri šolskem delu, skrbeli za popoldanski prosti čas, pomagali pri pouku in organizirali razne prostočasne dejavnosti. Udeleženi bodo tudi pri športu, igrah, glasbi in umetnosti, vzgojnih dejavnostih in pripravi dogodkov.

»Don Bosco Volunteers je neke vrste služenje ob učenju. Vsi sodelujejo v dejavnostih in projektih s svojimi talenti, sposobnostmi in željami,« pravi salezijanec Stefan Stöhr, koordinator prostovoljnega služenja pri nemških salezijancih. Mladi danes želijo soustvarjati na svoj način in za določeno časovno obdobje. »To možnost želimo nuditi našim prostovoljcem, obenem pa lahko osebno spoznavajo delovanje Cerkve ter v letu prostovoljstva v dejanjih in mislih primerjajo in poglabljajo svoja osebna prepričanja,« še dodaja Stöhr.

Drugih 35 mladih bo jeseni začelo prostovoljno služenje v don Boskovih ustanovah v Nemčiji.

Povzeto po ANS

Morda vas zanima tudi