V korak z mladimi.

Naša razlomljenost

Majsko Srečanje z Bogom

Zadnje Srečanje z Bogom v letošnjem šolskem letu je potekalo na Rakovniku v torek, 9. maja 2023. Dvorano glasbene šole na Rakovniku je napolnilo okrog 70 mladih, ki so z zanimanjem prisluhnili pričevanju.

Tokrat smo medse povabili salezijanca Petra Pučnika, ki se v zadnjem obdobju spopada z mnogimi z boleznimi in z njimi povezanimi preizkušnjami: prestal je mišjo mrzlico, raka in možgansko kap. Kljub preizkušnjam ohranja veder pogled na svoje življenje in še naprej opravlja salezijansko poslanstvo in vsem kaže Boga. Svoje življenje trenutno doživlja kot razlomljeno hostijo, ki se daruje za druge. O svojih preizkušnjah se je odločil spregovoriti, da bi se tudi drugi lažje soočili z lastno »razlomljenostjo«.

To so naše bolečine, trpljenje in greh, s katerimi se sooča vsak izmed nas. Naše življenje je velikokrat zelo težko. Naše preizkušnje nam povedo nekaj o tem, kdo smo. Trpljenje in bolečine, ki jih moramo prenašati, niso samo nadležne motnje v našem življenju, pač pa se nas dotikajo v naši enkratnosti in najbolj intimni individualnosti. Način, kako sem razlomljen, mi pove nekaj unikatnega o sebi. Niti dva človeka ne trpita na enak način.

Peter nam je poskušal s svojim zgledom pokazati, da je tudi trpljenje lahko rodovitno in prinaša mnogim blagoslov in smisel.

S tem pričevanjem smo zaključili 5. sezono srečanj in iskreno upamo, da se zopet dobimo v oktobru 2023 z novo sezono duhovnih večerov z mlade.

Klemen B.

Morda vas zanima tudi