V korak z mladimi.

Srečanje salezijanske mladine 2017

Letno srečanje salezijanske mladine se je letos odvijalo na Bledu, kjer se je zbralo nekaj čez 60 mladih, skupaj s sestrami HMP in salezijanci. Srečanje so pripravili mladi, ki so se letos udeležili evropskega srečanja salezijanske mladine Confronta v Italiji z istim naslovom: Agentje don Boskove vizije, gorečnosti in poslanstva. Namen srečanja je bil tako prenesti nekaj tega navdušenja in podelitev izkušnje tudi s slovensko mladino.

Petek je bil v znamenju spoznavanja in prvega nagovora o don Boskovi viziji in viziji, ki bi jo moral imeti vsak posameznik. O tej temi nam je spregovoril Boštjan Jamnik. Večer smo zaključili z adoracijo in besedico za lahko noč, ki nam jo je namenila inšpektorica, s . Mojca Šimenc.
Naslednji dan smo prisluhnili s. Danijeli Kordeš, ki je spregovorila o gorečnosti in poslanstvu sv. Marije D. Mazzarello. Sledilo je delo po skupinah, kjer so se mladi pogovarjali o svojih vizijah, poslanstvu. Odmor po kosilu smo izkoristili za sprehod do jezera, naredili nekaj fotografij in se kmalu vrnili nazaj, kjer smo popoldanski del pričeli s pričevanji mladih, ki so bili na Confrontu. O svoji izkušnji, kaj jih je prinesla, so spregovorili Nikolina Nagode, ki je bila na Confrontu animatorka, Marko Okršlar, ki je bil udeleženec in Blažka Merkac, ki je bila med organizatorji dogodka.
Sledilo je delo po skupinah s konkretnimi predlogi in pobudami mladih, za salezijansko mladino pri nas. Prehitro je minil ta čas in že smo sedeli v kapeli, kjer je sveto mašo daroval inšpektor Janez Potočnik.
Sedaj je na nas, da to izkušnjo prenesemo v svoje okolje, tam kjer smo. Da bi res bili agentje don Boskove vizije, gorečnosti in poslanstva.

Foto: arhiv SMP

Morda vas zanima tudi