V korak z mladimi.

Srečanje salezijanske mladine na SDM prestavljeno za eno leto

Papež Frančišek in vatikanski dikasterij za laike, družino in življenje sta 20. aprila 2020 sporočila, da za eno leto prestavljajo Svetovno srečanje mladih, z avgusta 2022 na avgust 2023. Lizbonski kardinal msgr. Manuel Clemente je dejal, da bo dodatno leto služilo za še boljšo pripravo na ta velik mladinski dogodek, v tem trenutku pa naj se vsi osredotočimo na boj s koronavirusom.

Portugalska skupina, odgovorna za animacijo salezijanske mladine na svetovnem srečanju, je novico sprejela mirno z zagotovitvijo, da bo podvojila napore v pripravah in molitvi.

Udeležbo mladih iz salezijanskih ustanov vsega sveta na tem velikem srečanju v okviru »SYMinWYD« (Salezijansko mladinsko gibanje na Svetovnem dnevu mladih) bo zaznamovalo ne le romanje na svetovni dan mladih, temveč poglobljen salezijanski pečat.

Mlade iz salezijanskih ustanov bodo gostili v ustanovah salezijancev in hčera Marije Pomočnice na Portugalskem. Vodili jih bodo mladi iz portugalskega salezijanskega mladinskega gibanja, ki bodo zanje tudi pripravili različne dejavnosti. Med njimi bo Forum salezijanskega mladinskega gibanja, ki bo povezal animatorje iz nekaj desetin držav ter seveda praznik salezijanskega mladinskega gibanja. Na ta popoldne in večer pričakujejo na tisoče mladih pri salezijanskem praznovanju: dejavnosti na dvorišču, raznovrstna animacija, glasba in koreografija, čas za molitev in salezijanska »beseda za lahko noč«.

V pripravi na ta dogodek dokončujejo delovni načrt in vabilo raznim skupinam, ki bodo sodelovale na tem lepem srečanju. Portugalski salezijanski inšpektor José Aníbal Mendonça je v nedavnem sporočilu članom te ekipe zapisal, »da so možgani in srce SYMinWYD že v polnem delovanju, da bi vse potekalo kar najbolje.«

João Fialho, organizacijski komite SYMinWYD

Morda vas zanima tudi