V korak z mladimi.

Več kot 300 mladih grl skupaj v Božjo slavo

V nedeljo, 26. novembra, se je na Rakovniku odvilo nacionalno srečanje mladinskih pevskih zborov.

Srečanja mladinskih pevskih zborov vsaki dve leti pripravlja Salezijanska mladinska pastorala. Namenjena so tako druženju mladih in močni, navdušujoči skupni izkušnji zborovskega petja, kot širjenju repertoarja župnijskih pevskih zborov.

Zbori so že pred meseci prejeli note skupnega programa. Sledile so ure in ure vaj, v katere so mladi zagrizli najprej znotraj lastnih zborov, oktobra pa so se dobili tudi na skupni vaji. Samo srečanje je imelo obliko svete maše, ki so jo s svojim petjem sooblikovali vsi zbori skupaj ob spremljavi banda. Glasbene niti je v svojih rokah držala zborovodkinja Polona Stegu.

Tudi letos je bil odziv mladih lep, saj je sodelovalo skoraj 300 mladih pevcev iz 19 zborov z vseh koncev Slovenije. Poleg njihove zagnanosti, čudovitih glasov in mladostne energije je k čudoviti izkušnji prispeval tudi zanimiv izbor pesmi, ki je zajemal tako iz domačih kot tujih logov. Še posebej navdušujoče pa je bila zapeta pesem Več kot zmagovalci – verjetno zato, ker so se tako ob koncu srečanja počutili tudi mladi sami. 🙂

T. M.

Morda vas zanima tudi