V korak z mladimi.

Večer DRG s skupino ODSEV

Skupina Odsev

Energija, smeh, ples, volja… Noro dobra volja! Upanje, vztrajanje, bližina… Vera! Odsev. Odsev v 320 lučkah in odmev v 160 srcih, še dolgo potem, ko so se okoli polnoči, v četrtek, 18. aprila 2013, zaprla vrata Glasbene šole Rakovnik po končanem večeru DRG.

Samookolicani za »potujoče nomade«, ki s svojimi solidnimi 300 kg »frštekarije« v pol leta tudi 6x zamenjajo prostor za vaje, po drugi strani pa lahko en komad nastaja tudi dve leti.. temu bi lahko rekli dinamika, a z občutkom. Pri tolikšni pozitivni energiji, ki se vidi, sliši in čuti, se tolikšnim premikom Odseva niti ni čuditi; Tudi mi smo komaj mirovali, na koncu koncerta pa ne le stali, ampak skakali, plesali, ploskali, peli, vpili, navijali, zavijali. Sedaj mi je jasno, kar sem slišala pred začetkom večera: »Špela, to ne bo samo DRG koncert, to bo čist’ divji rock DRG koncert!«

Še veliko je prijetnih občutkov, zanimivih informacij in melodij, ki odsevajo v meni, po koncertu Skupine Odsev. Prepričana sem, da je Don Bosko, ki nas je ves čas budno opazoval ob platnu z besedilom, ponosen na njih. Vsaj tako, kot smo po tem koncertu ponosni na Majo, Andrejo, Tadejo, Primoža, Filipa in Damirja vsi, ki smo bili danes zbrani na in po koncertu. Ne le ponosni pač pa tudi hvaležni za odsev, ki so nam ga dali in nas bo spremljal vsaj do naslednjega večera, ki nas z Odkloplenim Gregom čaka 9. maja.

»Zahvaliti se pomeni spoznati, koliko dobrega ti je podarjenega,« je na ovitek njihovega CDja »zapisal« Phil Bosmans. Hvala, Odsev, ker ste izpeljali odličen večer in ker greste z glasbo in slavljenjem naprej ter, kot je rekel Filip, igrate za nas. In za Boga!

Tekst: Špela Kotar
Foto: Grega Valič

Morda vas zanima tudi