V korak z mladimi.

ZAO zakorakal proti Oratoriju 2019

Združenje animatorjev Oratorija vsako leto začne s t. i. Vikendom ZAO, na katerem se spoznamo vsi člani škofijskih in izvršnega odbora, spoznamo novo oratorijsko temo ter začrtamo naše leto. Letošnji vikend je potekal v Šmarjeti pri Novem mestu med 5. in 7. oktobrom 2018. 

Petek je minil v znamenju medsebojnega spoznavanja in uradnega razkritja teme Oratorija 2019. To bo zgodba Petra Klepca.

V soboto zjutraj smo poglobili naše znanje o tem znamenitem slovenskem legendarnem junaku ter pregledali, katere vrednote bodo zaznamovali oratorije prihodnje leto.

Nadaljevali smo z drobci iz pedagoškega ozadja Oratorija. Salezijanec Klemen Balažič nam je predstavil don Boskov “trinom” vera – razum – ljubeznivost, ki mora usmerjati naše odnose do otrok na oratoriju.

Po okusnem kosilu smo raztegnili noge ob kratkem obisku bližnjega izvira in toplega vrelca, v katerem se je najpogumnejši med nami tudi zaplaval. (Morda smo ga prav zato naslednji dan izvolili za novega predsednika … 🙂 )

Soboto popoldne je minilo v znamenju pogleda v preteklo in prihodnje leto. Škofijski odbori in odgovorne osebe za posamezna področja so predstavili, kaj je bilo narejenega v preteklem letu, sledilo pa je načrtovanje po škofijskih odborih.

Dan smo zaključili z imenitnim veselim večerom in trenutkom duhovnosti.

Nedeljsko dopoldne pa so najbolj zaznamovale volitve novega vodstva. Novi predsednik ZAO je postal Andrej Vidic iz Šmartnega pri Litiji, nova podpredsednica pa Helena Vrbnjak iz Odranec.

Načrtovalni vikend je tako za nami, pred nami pa obilica dela, izkušenj in oratorijskih dogodivščin!

T. M.

Morda vas zanima tudi