V korak z mladimi.

Blagoslov in odprtje Knjigvarne Don Bosko

Salezijanski inšpektor Marko Košnik je v nedeljo, 19. septembra, blagoslovil novo knjigarno založbe Salve, ki je svoje mesto dobila pod rakovniškimi »arkadami«.

Ob tem je na dvorišču pred knjigarno potekal krajši program, v katerem je arhitekt Matej Kotnik, ki je zasnoval opremo knjigarne, predstavil načrte in samo vsebino knjigarne, salezijanec Marko Suhoveršnik pa je predstavil knjigo z izborom kratkih zgodb za dušo avtorja Bruna Ferrera, ki je izšla prav ob tej priložnosti.

Direktor založbe Salve, mag. Andrej Baligač, je ob koncu povzel nekaj misli in zahval s sledečimi besedami:

»Pred malo manj kot dvema letoma, konec oktobra 2019, je bil na obisku Filiberto Gonzalez, takrat na čelu dikasterija za družbeno obveščanje v salezijanskem vrhovnem vodstvu. Ob srečanju z zaposlenimi in vodstvom slovenske inšpektorije je med drugim izpostavil potrebo po prenavljanju in posodabljanju, kar se mora odražati tudi navzven, v večji prepoznavnosti in vidnosti. Spodbudil je tudi, da bi knjigarno in trgovino prestavili na bolj vidno in prepoznavno mesto. Temu povabilu je prisluhnila salezijanska skupnost na Rakovniku. Tu, v prostorih pod arkadami, je prepoznala mesto, kjer bo založba Salve s trgovino Knjigvarna Don Bosko uresničila to pobudo.

Želel bi se zahvaliti vsem, ki ste pomagali pri njeni uresničitvi. Seveda najprej zahvala dobremu Bogu za vse milosti, pa tudi preizkušnje, ki nam jih je podelil po posredovanju naše nebeške matere Marije Pomočnice, sv. Frančiška Saleškega, sv. Janeza Boska, Božjega služabnika Andreja Majcna. Še posebej verjamem, da nas g. Andrej Majcen spremlja s svojim iskrivim pogledom, z njim pa ostali pokojni sobratje. Naj omenim le dva salezijanca brata: g. Vinko Furlan in g. Jože Bergant.

Zahvala g. inšpektorju Marku Košniku, ki s svojim svetom spodbuja nadaljnje delovanje založbe Salve, Marku Suhoveršniku v vlogi delegata za družbeno obveščanje, ki je z budnim očesom in vztrajnim optimizmom spodbujal in vztrajal pri izvedbi projekta. Zahvala salezijanski skupnosti Rakovnik, ravnatelju Petru Končanu, kakor tudi bivšemu ravnatelju Marjanu Lamovšku, ki sta omogočila, da se je dejavnost trgovine lahko preselila v nove prostore.

Hvala arhitektu g. Mateju Kontiku, ki je s tako vnemo in zagnanostjo pristopil k izdelavi projekta nove trgovine, izvajalcu podjetju Mizarstvo Lužar s. p., še posebej g. Janku za njegovo zavzeto delo pri realizaciji projekta ter podjetju Furli d. o. o. za vso pomoč.

Zahvala vsem zaposlenim pri založbi Salve, za njihove ideje pri nastajanju projekta, kakor tudi za vse pomisleke. Zahvala tudi vsem, ki nas spremljate in ostajate zvesti uporabniki storitev založbe Salve. Z novo trgovino, upam, da vam bomo še bližje, da boste z veseljem prihajali v Knjigvarno in uživali ob dobri knjigi in kavi.«

Fotografije: Patricija Belak

Morda vas zanima tudi