V korak z mladimi.

Dobrodelni koncert za lačne otroke v Etiopiji

V četrtek, 15. junija 2023, je Slovenska župnija v Celovcu v cerkvi sv. Egidija pripravila dobrodelni koncert za lačne otroke v Etiopiji.

Zbrane na koncertu sta nagovorila salezijanca Cesare Bullo, odgovorni razvojne misijonske pisarne v Adis Abebi ter Estifanos Gebremeskel, nekdanji salezijanski inšpektor etiopske salezijanske inšpektorije. Koncerta se je udeležil tudi inšpektor Marko Košnik.

Salezijanec Cesare Bullo, ki je že 48 let misijonar v tej deželi, pravi: »Najtežja leta za Etiopijo so bila v času 17-letnega trdega komunističnega režima. Takrat je vladala velika revščina in beda, ki je vrhunec dosegla v velikem pomanjkanju v 80. letih prejšnjega stoletja, ko je umrlo več kot milijon ljudi. Leta 1984 in 1985 je Etiopijo prizadela velika suša. Bila je prava humanitarna katastrofa. V tem času smo po televiziji gledali skelete podhranjenih otrok. Salezijanci smo pomagali najbolj ogroženim. Želeli smo rešiti čim več ljudi.«

Žal v Etiopiji spet vladajo strah, lakota in nasilje državljanske vojne. Salezijanci zbirajo sredstva, da bi oblažili žalost, bedo in lakoto in da bi čim več ljudem darovali dnevni obrok. Ko zberejo dovolj sredstev, v Addis Abebi nakupijo hrano, vodo in zdravila. S tovornjaki jih odpeljejo salezijancem na sever, ki jih razdelijo najbolj potrebnim prebivalcem.

Številni nastopajoči, med drugim otroci šolskega zbora Mohorjeve ljudske šole, šolski zbor Ljudske šole 24, mešani mladinski zbor Slovenske gimnazije v Celovcu, župnijski zbor župnije sv. Cirila in Metoda, Christian Filipič, Roman Pechmann, Tamina Filipič, Manca in Benjamin Izmajlov, so ustvarili čudovit glasbeni večer z dobrodelno noto.

 

Morda vas zanima tudi