V korak z mladimi.

PDV 2012 – Pohorje

Don Bosko, don Bosko, vzklikamo ti Oče mladih…
… ne bojte se, ne bojte se … pa sta nam odgovarjala tako oče, kot Oče mladih.

Mladi iz različnih krajev naše domovine ter kombi mladeničev, ki se je pripeljal iz črnogorske Podgorice, smo se v petek, 23. marca, zbrali v Dominikovem domu na Pohorju. Igrive duše, ki so začutile klic po notranji umiritvi, druženju z vrstniki in novo ”dozo” duhovne hrane, so bile postavljene pred izziv.

Ne bojte se … je zaslišal vsak, ko je ob prihodu čakal na razporeditev po sobah.
Ne bojte se … smo slišali v molitvah.
Ne bojte se … hrane je dovolj.
Ne bojte se …

A geslo ”Ne bojte se je!” je bil poziv še k nečemu večjemu … Ko smo v delu po skupinah odrinili na globoko in se spraševali o strahovih, ki se pasejo v nas, in nam ne dajo zaleta in polnih pljuč zanosa, nas je najbolj spodbujal ravno ta vzklik.  Animatorji z Markom Košnikom na čelu so pripravili program na podlagi besed iz Matejevega evangelija (Mt 6, 25-34), ki so nas v tem postnem času spodbujale, da naš nebeški Oče ve, kaj je prav za nas in kaj res potrebujemo, zato naj nas ne skrbi.
In cel vikend res ni bilo kaj skrbeti: pogovori po skupinah, veselo in ubrano prepevanje pesmi ob spremljavi kitar, odbojka na toplem soncu med odmori, sprehod skozi vonj pomladnega gozda, zbrane daritve svete maše in doživet križev pot … Močan pečat je pustilo v nas tudi pričevanje pastoralne asistentke slovenske vojske gospe Silvestre Sadar. Na humoren in zanimiv način je spregovorila o strahu in z nami delila svoj pogled na življenje kot žena, mati ter uslužbenka slovenske vojske. Pričevanje je sklenila z besedami: Ni brez veze, so veze, samo najti jih je treba. In našli smo jih. Našli pa smo tudi kakšen izvir strahu, ki ga bo lahko vsak pregnal z novimi viri poguma. Da se le nebi nikoli izčrpali!

Besedilo: A&R

Morda vas zanima tudi